Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu ve Akşener'e Ayasofya çağrısı

Başkan Erdoğan'ın AK Parti MYK toplantısında “Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması konusunda bir çalışma yapın, getirin” diye talimat vermesinin yankıları devam ederken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan muhalefete önemli bir çağrı geldi!

Kılıçdaroğlu ve Akşener'e Ayasofya çağrısı

İstanbul'un fethinin yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih suresinin okunmasını İslam alemi müjdeli bir mesaj olarak yorumlamıştı. Başkan Erdoğan'ın Ayasofya talimatı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrası gözler muhalefetin Fethin sembolü Ayasofya hakkındaki açıklamalarına çevrildi.

FİKİRLERİNİZİ KAMUOYUYLA PAYLAŞIN

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması konusu ile ilgili Başkan Erdoğan'ın ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin duruşlarının net olduğunu belirterek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Başkanı Meral Akşener'e konu hakkındaki fikirlerini kamuoyuyla paylaşmaları çağrısı yaptı.

KONU SİYASİ DEĞİL HUKUKİ

Ayasofya'nın siyasi değil hukuki bir konu olduğunun altını çizen Turan, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in kanaatlerini açıklamasının verilecek mesaj açısından anlamlı olacağını ifade etti.

AYASOFYA ASLINA RÜCU ETMELİ

Turan 2 lidere çağrısını "Fethin sembolü Ayasofya kendi topraklarımızda artık mahzun kalmamalı, aslına rücu etmeli ve bu tartışmalar da bitmeli" diye bitirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi