Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a açtığı tazminat davası reddedildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 1 Haziran 2011'de yaptığı bir konuşmada ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a açtığı tazminat davası reddedildi

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya Kılıçdaroğlu'nun avukatı Tamer Sağcan ve Başbakan'ın avukatı Burhanettin Sevencan katıldı.

Taraf avukatlarının son beyanlarını dinleyen Hakim Ömer Kızılkaya, davanın reddedildiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, 1 Haziran 2011'de İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Proje Tanıtım Toplantısı'ndaki, ''CHP Genel Başkanı'nın söylediği şu: 'Rüzgar eken fırtına biçer'. Ya böyle bir siyasetçi olur mu, böyle bir genel başkan olur mu? Neyin rüzgarını ektik ki fırtına biçeceğiz? Yani sen şu anda miting yapmaya giderken, yani birileri sana bunu yaptığı zaman kalkıp aynı şeyi ben mi söyleyeceğim? Ama ben bu kadar edepsiz, bu kadar ahlaksız, alçak değilim. Siyasette bu zat çırak bile olamadı ve insanlıktan da nasibini almış değil'' sözleri üzerine dava açmıştı.

Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun kişilik haklarının çiğnendiği ifade edilerek, 50 bin lira manevi tazminat isteniyordu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi