Kılıçdaroğlunun Taahhütnamesi', emekli derneklerinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 7 Haziran seçimlerinden sonra iktidara gelmeleri halinde emeklilere sağlayacakları olanakları içeren noter tasdikli ‘Taahhütname’, CHP İl Başkanları tarafından emekli derneklerinin şube başkanlarına verildi.

Kılıçdaroğlunun Taahhütnamesi', emekli derneklerinde
CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, partili bir heyetle beraber, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kayseri Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette, Ak Parti iktidarında geçen 12.5 yılın Türkiye için kayıp olduğunu belirten Ayan, ülkede herkesin huzursuz, mutsuz olduğunu,geçimini sağlayamadığını belirterek şöyle dedi:
"Bütün bunların üstüne, ülke içi ve dışında yaşanan kaoslar da eklenince, halk olarak artık bunalıyoruz. Ben de emekliyim, eczanem var ve işyerim hala çalıştığı için devlet benden primlerimi kesiyor. Sadece emekli maaşımızla geçinmemiz mümkün değil. Bu nedenle de emekli olduğumuz halde çalışmak zorunda kalıyoruz. Allah, hepimizin yardımcısı olsun."
Mustafa Ayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, halkın içinde bulunduğu zor durumu bildiğini ancak, özellikle emekliler için bir taahhütte bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti;
"CHP olarak bizim iktidara geldiğimizde uygulayacağımız çok projeler var ve bu projeler, halkımızı rahatlatacak projelerdir. Bunları şimdiden açıklayıp halkı sıkmamak için, şimdilik sadece emeklilerimizle ilgili bu müjdeyi paylaştı. Sayın Kılıçdaroğlu, bu taahhüdünü açıklayınca birileri, bu taahhüdün kaynağını sordu. Merak etmeyin arkadaşlar, bu projelerin ve CHP olarak bizim verdiğimiz her bir sözün kaynağı da var. Biz, kaynağı olmayan vaadlerde bulunmuyoruz. Sayın Genel Başkanımızın bu taahhüdü, oylarımızı 2 puan artırdı."
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Dursun Şahin de, emeklilerin içinde bulunduğu durumubildiklerini vurgulayarak,"Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı bu taahhütname, bizleri umutlandırdı. İnşallah iktidar olursunuz da bu sözlerinizi yerine getirirsiniz. Ayrıca bizim sizden bir talebimiz daha var. Bizim maaşlarımıza yapılacak zam, enflasyon oranlarına bağlı. Son yıllarda da enflasyon düşük gösteriliyor. En son yapılan artışla, 1000 lira maaş alan emekliye 23 lira zam yapıldı. Eğer iktidara gelirseniz, bu zam işini, enflasyondan kurtarın ve seyyanen artış esasını getirin" dedi.
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, konuşmaların ardından, Kılıçdaroğlu’nun çerçeveletilmiş noter tasdikli taahhütnamesini, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkan Yardımcısı Dursun Şahin’e verdi. Taahhütnamenin birer fotokopisi de, dernek binasında bulunan emeklilere dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler