Kimseye kırgın değilim!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, muhafazakar ve peygamberler şehri olan Diyarbakır’da milletvekilliği için kırgın olan kardeşlerinin bu konuda daha hassas davranması gerektiğini söyledi.

Kimseye kırgın değilim!

DİYARBAKIR - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Sabah saatlerinde havaalanında çok sayıda partilinin tezahüratları ve pankartlarıyla karşılaşan İçten, vatandaşlarla selamlaştı. Ardından partisinin il başkanlığına konvoy halinde giden İçten, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar tarafından karşılandı.

Partisinin il başkanlığı binasında vatandaşlara konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, muhafazakar ve peygamberler şehri olan Diyarbakır’da milletvekilliği için kırgın olan kardeşlerinin bu konuda daha hassas davranması gerektiğini söyledi. İçten, “13 yılda 3 önemli ve bir de ana üst dediğimiz unsurlarımız var. Diyarbakır, Türkiye ve dünya için yaptığımız şeylerdir. Herkes nefsinin içerisindeki şeytani duyguları ve bunun karşılığında etkileyenleri ayaklar altına almalıdırlar. 13 yıldır Diyarbakır Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar en çok yatırım alan ikinci il olmadı. Diyarbakır, daha önceki iktidarlar döneminde yatırım konusunda sıralama girdiği bilen varsa buyursun söylesin. AK Parti döneminde özellikle Diyarbakır’a yapılan yatırımlarla 81 il içerisinde 2’incilik elde etti. Bunu en iyi gören sizlersiniz” dedi.

“KARADENİZ’DEN DİYARBAKIR’A VE GÜNEYDOĞUYA İŞÇİ GETİRECEĞİZ”

Barajlar ve tarım alanlarının sulamalarını gerçekleştirdiklerini ifade eden İçten, “2016 tarihi itibariyle her yerde dile getirmiştik. Diyarbakır’da 500 bin hektar tarım arazisi sulu tarıma geçecek. Her bir hektarda bir insan çalışırsa eğer insanlar istihdam edecek. Diyarbakır’ın işsizlik rakamı 200 bin kişidir. Buda demek oluyor ki biz dışarıdan işçi getireceğiz. Şuan Kürtler, dışarıda Karadeniz’de fındık toplamaya gidiyor. Artık biz Karadeniz’den Diyarbakır’a yani Güneydoğu’ya insanları getirerek çalıştıracağız. Köylülerin cebine 10 lira girerken 2016 tarihiyle su kanallarının açılmasının ardından tüm topraklar su ile buluştuğunda köylülerin cebine 30 lira yani yılda 3 öğünden kazandığı para girecek. Bu para esnafın cebine girecek, yani piyasada dolaşacak. Diyarbakır’ın milli geliri yükselecek” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz