Koltuğa yapışan yapışana

CHP'de seçim yenilgisinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu için değişim bayrağı açılırken, parti içinde koltuğa yapışan diğer isimler de dikkat çekiyor. Partide 30 yılı aşkın süredir görev yapan çok sayıda isim bulunuyor.

Koltuğa yapışan yapışana

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayan muhalefette değişim tartışmaları sürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP'nin üst üste aldığı 12 mağlubiyet sonrası 'oğlum' diye bahsettiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ilk bayrak açan isimler oldu.

Öte yandan CHP'nin kurmayları ise parti tabanından ve vatandaşlardan gelen değişim mesajlarına kulaklarını tıkadı. Çağrılara nasıl tepki vereceği merak edilen Kılıçdaroğlu, "Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğim" diyerek 'devam' mesajı verdi.

CHP'Yİ SÖMÜRENLER KILIÇDAROĞLU'NDAN YANA

Parti içinde tartışmalar devam ederken bir yandan da CHP içinde Kılıçdaroğlu hariç koltuğa yapışan isimler dikkat çekti. CHP'de Kılıçdaroğlu'na yakın birçok isim uzun yıllardır kaybeden partide siyaset yapıyor ve koltuklarından ayrılmıyor. Partide 5 dönem, 6 dönem hatta 7 dönem yani 35 yıldır koltuğa yapışan isimler bulunuyor. ??CHP'de uzun yıllardır siyaset yapan isimler koltuklarından olmamak için de Kılıçdaroğlu'nu korumaya çalışıyor. Partide 5,6 ve 7 dönem görev yapan isimler Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktan ayrılmaması, dolayısıyla kendilerinin de koltuklarını kaybetmemesi için var gücüyle uğraşıyor.

ERDOĞAN TOPRAK: 7 DÖNEM

Bu isimlerin başında CHP'li Erdoğan Toprak geliyor. Toprak CHP'de tam 7 dönemdir görev alıyor. 35 yıldır partide bulunduğu konumdan ayrılmak istemeyen Toprak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu koruması için açıklamalarda bulunuyor. Toprak son yaptığı açıklamada 'değişim' isteyen İmamoğlu'na gönderme yaparak "Siz tutar değişim adı altında genel başkanı yıpratırsanız bu olmaz. Genel başkan gece gündüz çalıştı. İttifakı kurdu, bu ülkede herkes susarken adalet yürüyüşünü başlattı. Kemal Bey koltuğuna yapışan bir lider değil, aksine değişimin sağlam olacağına inanırsa onun arkasında duracak bir isimdir. Koltuk hırsı olmayan ve bu sürecin önünü açacak akil kişi de kendisidir." açıklamasında bulundu.

FAİK ÖZTRAK: 6 DÖNEM

Partide uzun yıllar görev alan ve son tartışmalarda Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır alan bir diğer isim ise CHP Sözcüsü Faik Öztrak oldu. CHP'de 6 dönem yani 30 yıldır bulunan Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için parti genel merkezine 10 gün sürecek yürüyüşünü başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a tepki göstererek "Yollar yürümekle aşınmaz, ateş olsa da cirmi kadar yer yakar.Bolu'nun dünya kadar sorunu var. Tanju Bey yürümekle vakit harcayacağına Bolu'nun sorunlarını çözsün." ifadelerini kullandı

SEZGİN TANRIKULU: 5 DÖNEM

Kılıçdaroğlu'na destek veren isimler arasında CHP'de 5 dönemdir vekillik yapan Sezgin Tanrıkulu da bulunuyor. Tanrıkulu, 13 yılda 12 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki karışıklıklardan dolayı önünü göremediğini savunarak "Kemal Bey'e 2016'ya kadar genel başkanlık yaptırmadılar. Devamlı olağanüstü kurultay süreçleri yaşandı ve Kemal Bey partinin içiyle uğraşmaktan önünü göremedi." dedi.?CHP'de uzun yıllar görev yapan kişiler arasında bulunan diğer isimler ise şu şekilde sıralanıyor;

•           Engin Altay: 7 dönem-35 yıl

•           İlhan Kesici: 6 dönem-30 yıl

•           Yaşar Tüzün: 6 dönem-30 yıl

•           Mahmut Tanal: 5 dönem-25 yıl

•           Tekin Bingöl: 5 dönem-25 yıl

•           Uğur Bayraktutan: 5 dönem-25 yıl

•           Veli Ağbaba: 5 dönem-25 yıl

•           Özgür Özel: 5 dönem-25 yıl

•           Bülent Tezcan: 5 dönem-25 yıl

•           Gamze Akkuş İlgezdi: 4 dönem-20 yıl

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler