Koray Aydın’dan Bahçeli’ye: Kurultay’ı topla çek git

MHP’de Sinan Oğan’ın ardından bir olağanüstü kurultay çağrısı daha geldi. Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Genel Başkan Devlet Bahçeli ve parti yönetimini, olağanüstü kurultayı toplamaya, MHP ve ülkücü hareketin önünü açmaya davet etti.

Koray Aydın’dan Bahçeli’ye: Kurultay’ı topla çek git

Aydın, şunları söyledi:

TEHDİT ETME HAKKI YOK

“Bu yılgınlığın, bitkinliğin ve hayal kırıklığının aşılması ancak yenilenmeyle mümkündür. Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini, olağanüstü kurultayı toplamaya ve MHP ve ülkücü hareketin önünü açmaya davet ediyorum. Genel Başkan’ımız partimizin önünü açarak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır. Parti tüzüğüne göre kayıtlı üst kurul delegelerinin beşte birinin noter tasdikli imzalarıyla olağanüstü kurultayın toplanması mümkün. Ancak tercihimiz, imza toplamaya gerek kalmadan kurultayın Genel Başkanımız tarafından toplanmasıdır.”

Aydın, imza toplansa bile partinin kurultaya götürülmeyeceği ve Ülkücü Ocakları’nın, ‘Genel Başkanımız Devlet Bey’in yanındayız. Aksi halde tavrımız sert ve net olacaktır’ açıklamaları htırlatılınca da “Bu hareket içerisinde hiç kimsenin diğerini tehdit etme hakkı yoktur. Hareketin bin 232 delegesi bu işin sahibidir. MHP kimsenin tapulu malı değildir.

Bu açılan yolda, MHP’nin tabanından gelen irade bir seldir. Tavsiyem bu selin önünde hiç kimsenin durmamasıdır” dedi.Henüz imza toplamaya başlamadıklarını, başladıkları gün hemen toplayabileceklerini savunan Aydın, kurultay salonuna girememe kaygısı olup olmadığı sorusuna, “Herhalde o beni kapsamıyor. Ben 2012’de oraya dimdik girdim. Trabzonluyum. Biz Trabzonlular horonu dik oynarız” yanıtını verdi.

HER CANA ÜZÜLÜRÜZ

Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin soru üzerine Koray Aydın, “Türkiye, bir kan gölüne döndüğünü, kaybedilen her cana üzülürüz. Ülkemizde bugün cansiperane bir şekilde, bu vatanın bölünmez bütünlüğünü kurtarmak ve yaşatmak için şereflice mücadele eden askerlerimiz ve polislerimiz var. Onlara da hürmet ve saygılarımı gönderiyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz