Kritik YAŞ'ta ilk gün bitti

Erdoğan'ın başkanlığında toplanan iki tutuklu Or'suz YAŞ, ilk gün çalışmalarını tamamladı.

Kritik YAŞ'ta ilk gün bitti

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura, (YAŞ) ilk gün çalışmalarını tamamladı. Şura, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında sabah Genelkurmay Karargahı'nda toplandı.

Öğle saatlerinde, Başbakan Erdoğan'ın toplantıdan ayrılmasının ardından diğer üyeler çalışmalara devam etti. Şura'nın Ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendiriliyor. Şurada, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşülüyor.

YAŞ toplantısında alınan kararların, 4 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması öngörülüyor. Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından akşam verilecek yemeğe katılacağı belirtiliyor.

İKİ TUTUKLU 'OR'SUZ

Normal şartlarda Başbakan dahil 16 üyesi bulunan YAŞ, tutuklu Orgeneral Bilgin Balanlı ile hakkında yakalama kararı bulunan ve halen GATA’da tedavi gören Orgeneral Nusret Taşdeler’in toplantıya katılamayacak olmaları nedeniyle 14 üyeyle toplandı. Mazeret bildiren iki komutan, YAŞ Kanunu gereği gündem maddelerine yönelik önerilerini yazılı olarak sunma hakkına sahip.

Kaynak: Diyarbakır Söz