Kur'an kurslarının sayısı artırılacak

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, toplumdan gelen Kur-an Kursu ve imam hatip liseleri sayısının artırılmasıyla ilgili talepleri olumlu karşılayarak destek verdiklerini söyledi. İçten, mübaşirlerin Genel İdari Hizmetler kapsamına alınması için de çalışma yaptıklarını bildirdi.

Kur'an kurslarının sayısı artırılacak

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’den Kur-an kursları ve imam hatip liseleri sayısının artırılmasına ilişkin taleplere destek. İçten, bu yöndeki taleplerin yerine getirilmesini desteklediklerini ve bunun için çalışma yaptıklarını açıkladı.

İçten, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan’la beraber Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret etti.

İçten ve Advan, Sağlık-Sen Şube başkanı Abdülaziz Aslan, Eğitim Bir-Sen Başkanı Yunus Memiş ve yönetim kurulu üyelerini kapıda karşıladı.

İçten,Kur-an Kursları ve imam hatip liseleri sayısının artırılmasıyla ilgili çok talep geldiğine dikkat çekerek,bunun için çalışma yaptıklarını söyledi. İçten,”Bu talepleri olumlu karşılayarak destekliyoruz.Bunun için çalışma içerisindeyiz.TEİAŞ Bölge Müdürlüğünün Diyarbakır’da kurulması yönünde de talepler var. Bununla ilgili de çalışmamız var. Bir diğer önemli çalışmamız adaletin yükünü ve cefasını çeken mübaşirlerin Genel Hizmetler Sınıfına alınmasıyla ilgilidir. Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılacak .Bunun için çaba harcıyoruz.” dedi.

İl Başkanı Advan, sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerine her zaman önem veren bir anlayışa sahip olduklarını söyledi. Sorunların çözümü konusunda Diyarbakır-Ankara arasında köprü görevi gördüklerini anlatan Advan,” Sizlerle bazı sorunları paylaş bilmek ve önümüzdeki anayasa sürecinde sizlerin de görüşlerini alıp Genel Merkezimize yansıtabilmek, ayrıca iş camiasının , memur kesiminin sorunlarını da sizlerden dinley bilmek bizim için önemli.Bu manada bize ilet bileceğiniz sorunları not edip değerli vekilimiz Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu konuları elinden geldiği kadar iletmeye çalışacaktır . Biz de Genel Merkezimize sizinle ilgili bilgileri sunmaya çalışacağız. Uyuşturucuyla mücadele etmek adına bir rapor hazırlayıp sayın başbakanımıza ve gerekli bakanlık birimlerine ilettik. Gençlerimize daha faydalı ve yararlı olma adına gençlik merkezlerini artırıp Diyarbakır'a kazandıracağız.” diye konuştu.

‘TORPİLLE DEĞİL LİYAKATLA ATAMA YAPILSIN’

Sağlık-Sen Şube başkanı Abdülaziz Aslan ,daha önce seçimden seçime gördükleri milletvekillerinin 12 Haziran seçimlerinden sonra sürekli iç içe olmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Aslan, Sağlık Bakanlığı’nın atamalarına dikkat çekerek, torpille değil liyakatla atama yapılmasını istedi.

Aslan,”Parti olarak Resmi kurumlarla, Sivil toplum örgütleri ve derneklerle istişare etmenizi görüş alışverişinde bulunmanızı Memur-Sen olarak önemsiyoruz. Bu noktada bu gibi istişareleri sizinle sık sık yaparsak yaptığımız hataları minimize etmemiz aslında önemlidir. Bir çok kamu kurumlarında idari değişiklikler oluyor bu değişim içerisinde en çok Sağlık Bakanlığı en çok payını alan kurumdur. Sağlık Bakanlığına birçok idareci atanması noktasında belki de bir fırsattır .Bu fırsatı değerlendirmek adına sizden ricamız atamalar da liyakat sahibi olanların atanmasını istiyoruz. Biz zaman zaman belki sizin iş yoğunluğundan dolayı zaman zaman size ulaşmıyor olabiliriz ki bu çok nadir olmuştur. Bu noktada İl Başkanımızla sürekli istişare halinde olduğumuz takdirde ona verdiğimiz sağlıklı bilgiyi sizinle paylaşmak noktasında daha verimli olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ALAŞ’TAN SİTEM VE ÖVGÜ

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkan yardımcısı Necmettin Alaş ise,” Toplumun şuandaki en önemli sorunu ahlaki dejenerasyondur.Toplumun meselelerine el atılması ve proje yapılmasını talep ediyorduk. Ak Parti iktidarı döneminde ilk kez Ak Parti İl Başkanlığı Diyarbakır’da toplumsal meselelere el atıp çözüm noktasında somut adımlar atıldığını gördük. Başka illerde sivil toplum kuruluşlarının Ak Parti İl Teşkilatı ile iç içe olduğunu görüyorduk. Diyarbakır’da maalesef siyaset kurumu ile sivil toplum arasında kopukluk vardı. Bunun nedeni de siyaseti yönetenlerdi. Ama bu değişti. Bundan dolayıdır ki sayın Halit Advan'a şahsım ve sendika adına candan teşekkür ediyorum .” dedi.

İÇTEN İL YÖNETİMİ TOPLANTISINDA

İçten İl binasında haftalık olarak İl Başkanı Avukat Halit Advan başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısına katıldı.

İçten, toplantıda yöneticilere hitaben yaptığı konuşmada ,10 yıldır iktidar olan AK Parti’nin Diyarbakır’a cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarını yapmasına rağmen bunu halka iyi anlatamadıkları için almaları gereken daha fazla oyu alamadıklarını söyledi.

 

‘DAHA ÇOK HALKIN İÇİNDE OLMALIYIZ’

İl teşkilatının sürekli halkla iç içe olması gerektiğini belirten İçten, İl Başkanı Halit Advan’ın başlattığı halka bütünleşme toplantılarının artarak devam etmesi gerektiğini anlattı. İçten,”İl Başkanımız bu konuda güzel bir çalışma başlattı.Bu etkinliklerin vatandaş ile Ak Parti arasında bir köprü olduğunu, sorunların yerinde dinlenmesi ve çözüm yönünde somut adımların atılması yönünde önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

İçten, Diyarbakır’a geldiğimde sabah 8’den gece 24’ lere kadar vatandaşın içinde olduğunu ev toplantıları, dernek ziyaretleri, STK temsilcileri ile hep bir arada olduğunu belirtti.İçten, il Teşkilatının yapmış olduğu çalışmalarda mümkün olduğunca kendisinin ve diğer milletvekili arkadaşlarının da etkinliklere katıldıklarını Diyarbakır'a hizmet etmenin kendileri için bir onur olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz