Kurtulmuş: Dersim'in hesabını CHP sormazsa kim soracak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti’ye katılımlarının bir koalisyon değil, birleşme, bütünleşme olduğunu belirtti.

Kurtulmuş: Dersim'in hesabını CHP sormazsa kim soracak?

Numan Kurtulmuş, ana muhalefet partisine yüklendi; "Dersim'in hesabını CHP sormazsa kim soracak?" dedi.

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve İl Başkanı Adnan Günnar’ın da katılımıyla Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapıldı. Çok sayıda partilinin iştirak ettiği toplantıda, HAS Parti ve Demokrat Parti’nden bin 500 kişinin AK Parti’ye geçti.

Çevre ve Bakanı Erdoğan Bayraktar, partisinin il danışma meclisinde yaptığı toplantıda, millete efendilik taslayan ‘jakoben zihniyetin’ başörtülülerin üniversiteye gidiyor olmasını hazmedemediklerini söyledi. Bakan Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin demokratik sürecinde hiçbir partinin bu kadar uzun süre iktidarda kalmadığını, ancak milletin her seçimde AK Parti’nin oylarını artırdığını hatırlattı.

Davalarının büyük olduğunu ve küçük hesaplar peşinde koşmadıklarını anlatan Bayraktar, “Onun için biz sıradan bir siyasi parti ve bir siyasi teşekkül değiliz. Yeniden büyük Türkiye’yi kurma, dünyaya huzur getirmenin adımlarını atıyoruz.” şeklinde konuştu. AK Parti’nin 10 yıldır iktidarda olduğunu hatırlan Bakan Bayraktar, “Bu millet bize çamur atmaya kalkanlara ‘hadi oradan’ diyor. Bu millet biliyor ki, bu bütçenin yüzde 6’sı aldığımız kredinin faizine gidiyordu. Hortumlar kesildi. Kişi başına gelirimiz 17 bin dolara çıktıktan sonra Türkiye’yi kimse tutamaz.” diye konuştu.

Bütün meselenin kritik eşiği aşmak olduğunu kaydeden Bayraktar, şöyle devam etti: “Jakoben zihniyet, 1’nci Cihan Harbi'ni, İstiklal Harbini yaparken boğazda kadeh tokuşturanlar millete efendilik tasladılar. Millet asker versin, vergi versin, kenarda dursun bir şeye karışmasın diyenlere, Menderes ‘yeter söz milletin’ dedi. Milletimiz de ‘yeter söz de karar da milletin dedi’. Şimdi hazmedemiyorlar; başörtülüler üniversiteye gidiyor hazmedemiyorlar. Lafla bize nifak sokmaya çalışıyorlar. Biz kendimizle dertleşiriz, münakaşa edebiliriz ama asla hesaplaşma yapmayız; helalleşir yolumuza devam ederiz, Bunu Allah’ın izniyle yapacağız.”

Türkiye’nin başındaki terör belasını da yeneceğini ifade eden Bayraktar, bazı güruhların Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesini çekemediğini sözlerine ekledi.

DERSİM’İN HESABINI CHP SORMAZSA KİM SORACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da konuşmasında, AK Parti’ye katılıklarının bir koalisyon değil, birleşme, bütünleşme olduğunu belirtti. Konuşmasının devamında ana muhalefet partisine yüklenen Kurtulmuş, CHP’nin bu haliyle devam etmesi durumunda hiçbir zaman iktidar olamayacağını savundu. CHP tek başına seçime girse yüzde 30’dan fazla oy alabileceğini ileri süren Kurtulmuş, “Bu arkadaşlar niye iktidar olamıyor; çok birikimsiz oldukları için değil, siz doğru yerde, onlar yanlış yerde duruyor. Onun için bu millet onlara oy vermiyor. Siyasi kimliğimi bir tarafa bırakarak söylüyorum; Sayın Kılıçdaroğlu, ‘yeni CHP diyerek’ partinin başına geçtiği zaman çok sevindim. CHP’nin yeni CHP olması için geçmişte ülkede yapılan bütün yanlışlıklarla yüzleşmesinden geçiyor.” diye konuştu.

“Dersim katliamının hesabını yeni CHP sormayacaksa kim soracak?” diye soran Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi parti içinde bir CHP’li vekil arkadaşımız Hüseyin Aygün ‘bunun soruşturulması için adım atalım’ diyor, partideki bütün duvarlar kapanıyor. Eski bakan bunlarla yüzleşelim dedi, adamın başına gelmeyen kalmadı. CHP bununla yüzleşmek zorundadır.”

CHP’nin iktidar olamayacağı için askeri vesayetten medet umduğunu iddia eden Kurtulmuş, “Gönlüm arzu eder ki, CHP bu anlayıştan vazgeçsin. Milletin inançlarıyla kavgalı görüntüsünü terk etsin ve yanlış yerini düzeltmeye çalışsın. Böyle olursa Türkiye’ye büyük faydaları olur.” dedi.

"EVİME GELDİM"

AK Parti’ye geçiyle ilgili ‘nereye geldin diye soranlara’ cevabının ‘evime geldim’ olacağını belirtti. Milletin her dönemde kendi iradesine el koymak istediğini, ancak buna müsaade edilmediğini anlatan Soylu, “1960 Demokrat Parti (DP) döneminde müsaade etmemişlerdi. Bizi darbelerle, faili meçhullerle, entrikalarla ayırdılar. Bugün rahmetli Turgut Özal’ın akıbetinin ne olduğunu bilmiyoruz. Türkiye ikinci sıçramasını 60’dan sonra maalesef elde edemedi. 1983-87 arası zihniyetlerimiz değişti. O ekonomik ve yarı demokratik sıçramadan 1982 Anayasası münasebetiyle ikinci sıçramaya geçemedik.” dedi.

“Genelkurmay Başkanı’nın YAŞ’ta Başbakan ile eşit olduğu ‘bizim silahımızla sizin oyunuz aynıdır’ diye kafamıza kakıldığı günleri hatırlayın” diyen Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “2 temel zorluklarımız var ve bunlar devam ediyor. Bu zorluklardan birincisi, Türkiye her haliyle çok tahrip edilmiş bir ülkedir. Nedir o tahribat; Dersim tahribatı. Bir ülke düşünün uçaklarla kendi insanını bombalayıp fareler gibi öldürmeye çalışsın. İskilipli Şeyh Sait İsyanı sonrası yaşananlar bir tahribattır. Hrant Dink’in öldürülmesi, Danıştay saldırısı, Gazi Mahallesi olayları bir tahribattır. Rahmetli Menderes’in bizi ürküten o fotoğrafı bir tahribattır. AK Parti bu tahribi tamir etmeye çalışan bir anlayıştır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz