Kurtulmuş: Sırrımız 'doğruluk'

Kurtulmuş, Ak Parti'nin başarısının sırrının 'halktan kopmamak ve doğru olmak' olarak özetledi.

Kurtulmuş: Sırrımız 'doğruluk'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''Keramet bizlerde değil; keramet, yerimizin, fikrimizin, itikadımızın, inancımızın, siyasi anlayışımızın, siyaset yapma tarzımızın doğruluğundadır. Buralarda bir yanlışlık olursa, bunun ilki de halktan kopmaktır. Allah korusun'' dedi.

Kurtulmuş, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''AK Parti Siyaset Akademisi 12. Dönem Yerel Yönetimler Programı''ndaki konuşmasında, Türkiye'de Tanzimat'tan bu yana zaman zaman elitler vasıtasıyla toplumda, zaman zaman devlette hakim olan bir ideoloji bulunduğunu ve buna ''modernizm'' denildiğini kaydederek, modern Batı dünyasının, Osmanlı'nın çözülmesiyle Türkiye'nin düşünce dünyasında da hakim olduğunu dile getirdi.

Batı medeniyetinin dünyaya, insana ve topluma bakışında ''şaşı'' olduğunun söylenebileceğini ifade eden Kurtulmuş, dünyaya bakışında ''dünya bizim malımızdır, dünyanın bütün kaynaklarını elde edip sömürmemiz lazım''; insana bakışında ''çok tüketen iyi insandır'' anlayışının bulunduğunu ve toplumsallığın olmadığını anlattı.

Kurtulmuş, Türk modernleşmesini, ''fevkalade arızalı modernleşme'' şeklinde tanımlayarak, ''Modernleşmeyi bir şekil olarak algıladık. Yani 'Şeklimizi değiştirirsek, kıyafetlerimizi değiştirirsek, yaşam tarzımızı değiştirirsek, modern oluruz' zannettik. Halbuki modernizm kılıkta, kıyafette ya da masada, sandalyede değil, modernizm insanın zihniyetindedir'' diye konuştu.

SÜREKLİ HALKIN İÇİNDE OLACAĞIZ

Mutlak batıcılık ve vizyon daralmasının, Türkiye siyasal sisteminin ana gövdesini oluşturduğunu kaydeden Kurtulmuş, ''Batılı olursak adam oluruz'' diyenlerin karşısında yer alan fikir ve siyaset hareketleri olduğuna değindi.

Kurtulmuş, çok partili siyasi hayatta milletin askeri vesayetin karşısında kimi görürse ona oy verdiğini ifade ederek, ''Seçme hakkı verdiğiniz zaman bunun dışında bir şey yapmıyor'' dedi.

Medeniyetin köklerini unutmamak gerektiğini belirten Kurtulmuş, dinleyicilere şöyle seslendi:

''Sizden özellikle istirham ediyoruz; Halk neredeyse orada olacaksınız. Fanuslarınızın içinde siyaset yapmayın. İktidarın en büyük zorluğu, iktidar insanları halktan ayırabilir, böyle bir riski vardır. Doğru yerde durmaya ve doğru yeri geliştirmeye gayret edeceğiz. Keramet bizlerde değil; keramet, yerimizin, fikrimizin, itikadımızın, inancımızın, siyasi anlayışımızın, siyaset yapma tarzımızın doğruluğundadır. Buralarda bir yanlışlık olursa, bunun ilki de halktan kopmaktır. Allah korusun. Sürekli halkın içinde olacağız, sürekli halkın kullandığı dili kullanacağız, halkın isteklerini, taleplerini siyasette yukarıya taşıyacağız. Bunu yapabildiğimiz oranda başarılı olacağız, bunu yapabildiğimiz oranda bu başarı sürecek.''

Kurtulmuş, 200 yıldır ''millete tepeden bakanlar'' ile ''milletin taleplerini siyaset sahnesine taşımak isteyenler''in mücadelesinin sürdüğünü kaydederek, ''Çok şükür, bu büyük mücadeleden sonra milletin çocukları siyasette sahne aldılar ve Allah'ın izniyle bu sahneden bu milletin çocukları asla inmeyecekler'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz