Görüş Bildir

Kurtulmuş: Türkiye koalisyon istemiyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, iki gün önce biten elindeki bir kamuoyu araştırması sonuçlarına değinerek seçim yasakları nedeniyle partilerin oy oranlarını açıklamadan "CHP'li, MHP'li, AK Partili, diğer partilerden Türkiye seçmeninin sadece ve sadece yüzde 22'si 'koalisyon olsun' diyor. Geri kalanı 'tek parti Türkiye'yi yönetsin' diyor" dedi.

Kurtulmuş: Türkiye koalisyon istemiyor

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ordu Milletvekili adayı Numan Kurtulmuş bugün Ordu'nun Perşembe İlçesi Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin sandıktan güçlü bir şekilde çıkarak tek başına iktidar olacağını iddia eden Numan Kurtulmuş, bazı çevrelere tepki göstererek şunları söyledi:
"Olmayacak bir senaryoyla yola çıktılar. Ama ne derler klavuzu karga olanın, klavuz okyanus medyası, klavuz Pensilvanya, klavuz deniz aşırı, klavuz Newyork Times, klavuz Avrupa'da ki bazı şer odakları, klavuz dünyanın bir takım karanlık odakları, ama biliyorlar ki AK Parti tek başına iktidara geliyor. Biliyorlar ki Türkiye yeniden güçlü bir Türkiye istikametinde hızla yoluna devam edecek. 7 Haziran'dan sonra da bu milletin önünü kesecek başka hiçbirşey yok."
KORO HALİNDE 'KOALİSYON' DİYORLAR
Numan Kurtulmuş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da bazı çevrelerin can simidi olarak sarıldıklarını ileri sürerek şöyle devam etti:
"Elimde iki gün evvel bitmiş bir kamuoyu araştırması var. Seçim yasağı olduğu için partilerin oylarını söylemeyeceğim. Hayatımız boyunca seçim yasaklarıyla çok uğraştık onun için bir daha uğraşmamak için bunu söylüyorum. Ama bir tane birşey söyleyeyim, okyanus medyası, kendine merkez medya diyen medya, bir takım odaklar, bir takım şer cepheleri, hepsi koro halinde 'koalisyon, koalisyon' diyorlar. Hatta can simidi olarak sarıldıkları HDP'nin genel başkanına öylesine imaj yapan şeyler yapıyorlar ki televizyon ekranlarında saz çalıyor, menemen yapıyor, kahvaltı hazırlıyor. Söyleyeyim CHP'li, MHP'li, AK Partili, diğer partilerden Türkiye seçmeninin sadece ve sadece yüzde 22'si koalisyon olsun diyor. Geri kalanı tek parti Türkiye'yi yönetsin diyor. Muhalefetteki arkadaşlar da söylüyor. CHP'ye oy veriyor Türkiye'de koalisyon olmasın diyor, MHP'ye oy verecek koalisyon olmasın diyor, peki ne olsun diyorsun 'tek parti güçlü bir şekilde yönetsin Türkiye'yi' diyor. Rakamları vermeyeceğim ama yine güçlü bir şekilde o tek parti hangi parti olsun deyince halkın büyük çoğunluğu AK Parti olsun diyor."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi