Kurtulmuş, yeni yasama yılı resepsiyonunda soruları yanıtladı

Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Titizlikle bunun arkasında kimler varsa, ne varsa, ister birtakım başka güçler ister birtakım çeteler olsun, bunların hepsinin üstüne gitmekte İçişleri Bakanlığı, emniyet kuvvetlerimiz sonuna kadar kararlıdır." dedi.

Kurtulmuş, yeni yasama yılı resepsiyonunda soruları yanıtladı

Kurtulmuş, 28. Dönem 2. Yasama Yılı dolayısıyla ev sahipliğinde Meclis'te düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara'daki terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmesine ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, hem geçmiş olsun dileklerini iletmek hem de bu terör saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanlığından bilgi almak için bir araya geldiklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığının ciddi bir şekilde olayın takipçisi olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Bu kahraman polislerimiz büyük bir felaketin ortaya çıkmasını önlediler. Bütün görüntüleri orada izledik. Kendi hayatlarını tehlikeye atarak, hiç tereddüt etmeden, daha ilk ateş açılır açılmaz çıkarak karşılık verdiler. Eğer öyle olmasaydı muhtemelen bombanın patladığı yer daha ileride olacak ve çok daha büyük bir hasar ortaya çıkacaktı." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 40 yıldır terörle mücadele ettiğini söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Terörü sadece terör örgütünden ve üç beş tane teröristten ibaret görürsek yanılırız. Terörün arkasında nice desteklerin olduğunu, askeri lojistik, istihbari ve hatta açık silah destekleri olduğunu biliyoruz. Yıllar içerisinde bu örgütlerin nasıl büyütülüp palazlandığını biliyoruz, farkındayız. Çok titizlikle bunun arkasında kimler varsa, ne varsa, ister birtakım başka güçler ister birtakım çeteler olsun, bunların hepsinin üstüne gitmekte İçişleri Bakanlığı, emniyet kuvvetlerimiz sonuna kadar kararlıdır. İki tane saldırganın hemen orada etkisiz hale getirilmesi ve arkasından bütün bilgilerin artık hızlı bir şekilde tek elde toparlanıyor olması, olayın arkasındaki karanlığın aydınlatılacağı anlamına geliyor."

Kahraman polisleri tebrik ettiğini belirten Kurtulmuş, terörle mücadelede üstün başarılar diledi.

"FETÖ İLE İLGİLİ DIŞARIDAN, SICAK ODALARDA KONUŞMAK KOLAY"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Yüksel Yalçınkaya kararına ilişkin soru üzerine, Başkanı Kurtulmuş, "FETÖ veya başka bir terör örgütüyle ilgili dışarıdan, sıcak odalarda konuşmak kolay. Türkiye'nin FETÖ'yle mücadelesi bir fantezi değildir. Eğer 15 Temmuz gecesi birkaç saat içerisinde FETÖ'cüler istediklerini elde etmiş olsaydı bugün burada şu resepsiyonu dahi yapıyor olmayacaktık; çünkü diye bir şey kalmayacaktı. Belki bugün konuşulan siyasilerin önemli bir kısmı hayatta olmayacaktı. Böylesine açık, millete, Türkiye siyasetine, demokrasisine kastetmiş bir terör örgütünü koruyacak mahiyette alınan bu kararların, bu tecrübeyi yaşamış olan Türkiye'nin nezdinde pek kıymetiharbiyesi yoktur." yanıtını verdi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunu çok açık dile getirdiğini söyledi.

"SALI GÜNÜ GRUPLARA İADEİZİYARETE BAŞLAYACAĞIM"

Başka bir soru üzerine, salı günü Meclis’te siyasi parti gruplarına iadeiziyarette bulunmaya başlayacağını bildiren Kurtulmuş, söz konusu ziyaretlerde yeni anayasa çağrısı yapacağını, bu konuda bir uzlaşının sağlanması için çaba göstereceğini ifade etti.

İçtüzük çağrısını da yineleyeceğini dile getiren Kurtulmuş, yeni bir İçtüzük konusunda umutlu olduğunu kaydetti.

Resepsiyona, bazı kabine üyeleri, yüksek yargı mensupları, askeri yetkililer, siyasi parti genel başkanları ve milletvekilleri katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı