Görüş Bildir

Kurtulmuş'tan yüzde 50+1 mesajı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "50 artı 1, bir şekilde sistemi zorlayan, sistemin bir yerde de kutuplaşmasını temin eden bir faktör olarak ortaya çıktı. Bunlar tekrar gözden geçirilebilir" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'tan yüzde 50+1 mesajı

NTV'de yayınlanan "Özel Röportaj" programının canlı yayın konuğu olan Kurtulmuş, 14 Mayıs'ta seçimlere katılım oranının yüzde 87'nin üzerinde olduğunu, yarın gerçekleştirilecek seçimlerde ise daha yüksek bir katılım tahmin ettiğini söyledi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı olarak seçilmesi durumunda ekonomi politikalarında bir değişiklik olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

EKONOMİK SORUNLAR

"Türkiye, pandemi süreciyle birlikte özellikle karşı karşıya kaldığınız riskleri aşabilmek, ekonomik sorunların üstesinden gelebilmek için gaza basmayı yani daha fazla büyümeyi, daha fazla güçlenmeyi, daha yüksek üretim yapabilmeyi, dünya piyasalarıyla rekabet edebilmek ve ihracatı esas alan, istihdamı esas alan bir politika izliyor. Bu politikadan tabii ki herhangi bir geri dönüş olmayacaktır. Yani 'Artık üretmeyelim. Yurt dışında ne satılıyorsa onu alalım. Öyle gidelim.' Hayır öyle olmayacak. Türkiye daha çok üretecek, daha çok istihdam yapacak, daha çok ihracat yapacak ve her sektörde küresel olarak rekabetçi bir seviyeye ulaşacak. Tabii bunu yaparken de günün şartları neyi gerektiriyorsa söylediğimiz istikamette yürümek için hangi revizyonların yapılması gerekiyorsa bunları da kuşkusuz yapacak, adım atacak."

ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonla mücadelenin bir numaralı öncelikleri olacağını belirten Numan Kurtulmuş, bunu yaparken de kısa vadede hem fiyatların daha da aşağı çekilmesi hem de vatandaşın alım gücünün yukarıya çıkartılması için tedbirleri alacaklarını belirtti.

YÜZDE 50+1 DEĞİŞECEK Mİ?

Röportajda seçimle alakalı Yüzde 50 artı 1'in dönem dönem tartışıldığı aktarılarak, yeni dönemde bununla ilgili bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği sorulan Numan Kurtulmuş, şu sözlerle karşılık verdi:

"Bu Anayasa değişikliği gerektiren bir husus. Nihayetinde Anayasa değişikliği parlamentonun içerisinde olacak. Yani millet iradesiyle olacak. Ama 5 yıllık tecrübe sırasında şu da görüldü, benim de şahsi kanaatim odur. 50 artı 1, bir şekilde sistemi zorlayan, sistemin bir yerde de kutuplaşmasını temin eden bir faktör olarak ortaya çıktı. Halbuki 50 artı 1 konulurken, bu düşünülürken daha çok siyasi istikrar ortaya çıksın diye düşünülmüştü. Bunlar tekrar gözden geçirilebilir. Zaten bizim seçim beyannamemizin son bölümünde 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gözden geçirilmesi' diye bir başlığımız var. Orada bu 50 artı 1 ile ilgili bir şey söylemiyoruz. Ama bu dahil olmak üzere birçok konu gözden geçirilebilir. Mühim olan etkin, istikrarlı ve gerçekten güçlü bir yönetim anlayışının ortaya konulmasıdır ve siyasette istikrarı sağlarken de kutuplaşmanın önüne geçecek mekanizmaların oluşturulabilmesidir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir