Kurultaya Doğru Tartışmaların Dozu Arttı

Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerine "meyhaneye sık gitmeyin" uyarısı ile 2. kurultayın konuklara ve basına kapalı olma ihtimali tartışılıyor.

Kurultaya Doğru Tartışmaların Dozu Arttı

Cumhuriyet Halk Partisi, olağanüstü çifte kurultaya hazırlanıyor. Kurultaya bir hafta kala tartışmaların dozu arttı.

2. Kurultaya İzleyici ve Basın Alınacak mı?

Muhaliflerin imzası ile toplanacak olan 27 Şubat'taki ikinci kurultaya izleyici ve basın mensubu alınmayacağı yönündeki açıklamalar soru işaretleri yarattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bu konuda, "Zaten birinci gün tüzüğün tamamı madde madde ele alınacak, herşeyi göreceksiniz. 26'sında o 9 madde zaten bu tüzüğün içinde olacak. O yüzden seyirciye gerek yok" dedi.

Sav'ın Salona Girişi Konusunda Kafalar Karışık 

Partinin bu kararı, kurultay delegesi olmayan Önder Sav'ın da kurultay salonuna girişine engel oluşturuyor. Aslında partide bu konuda görüş ortak değil.

Bazı CHP'liler, Önder Sav'ın, onur üyesi olduğu için kurultay salonuna girme hakkı olduğu fikrinde.

"Kurultaya Gitmeyin"

Bazı isimlerin "kurultaya gitmeyin" çağrısı yaptığı parti kulislerinde kulaktan kulağa dolaşıyor. Bunun gibi eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kurultaya katılmayacağı da kulislerde konuşuluyor.

Kadın CHP'lilere Dayak İddiası

CHP Genel Merkezi hareketli, merkez gibi ilçeler de sakin değil.

Yenimahalle İlçe Örgütü'nde bazı kadın CHP'lilere dayak atıldığı iddiaları var. Parti merkezi ise bu konuda sessiz kalma tercihinde

CHP'deki tartışmalar bununla sınırlı değil.

Kılıçdaroğlu'ndan "Meyhane" Uyarısı

Kılıçdaroğlu'nun, milletvekilerine "meyhaneye sık gitmeyin, halkla daha çok ilgilenin" uyarısı tartışma maddelerinden bir diğeri oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bu konuda da, "Sayın Genel Başkanımızın partili arkadaşlarımızı uyarması, sadece bugün uyarmıyor, defalarca uyardı. Daha çok çalışın, toplumla bütünleşin demişse de doğru söylemiştir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz