Lütfi Elvan: Başka ülkenin ekonomisi allak bullak olurdu

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu belirterek, "Bu darbe girişimi başka bir ülkede olsaydı, ne tür bir felaketle karşılaşırlardı Allah bilir. Ekonomisi allak bullak olurdu. Piyasalar allak bullak olurdu" dedi.

Lütfi Elvan: Başka ülkenin ekonomisi allak bullak olurdu
Bakan Lütfi Elvan, Mersin Anamur İlçesi'nde muhtarlarla bir toplantı yaptı. Toplantı öncesi kent meydanında toplanan kalabalığa seslenen Elvan, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini püskürten millete teşekkür etti. Elvan, "Bizim vatan sevgimizi, millet sevgimizi Türkiye aşkımızı kimse test etmeye kalkmasın, öyle bir şamar yerler ki nerden geldiğini bilemezler" dedi. Elvan, şunları söyledi:
"Biz öyle güçlü bir ülkeyiz ki, bu darbe girişimi başka bir ülkede olsaydı, ne tür bir felaketle karşılaşırlardı Allah bilir. Ekonomisi allak bullak olurdu. Piyasalar allak bullak olurdu. Ama 16 Temmuz sabahı bizim insanımız, işine gitti, iş adamlarımız yatırımlarına devam etti, ekonomimiz raylı rayında işlemeye devam etti. İşte bu güçlü Türkiye'nin en önemli göstergesidir." Mersin'e yapılan yatırımlara da değinen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, daha sonra muhtarlarla bir toplantı yaptı.

Kaynak: DHA