Görüş Bildir

Mecliste ittifak polemiği

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Bugün AK Parti iktidarı ve Cumhur İttifakı, memlekette tarih yazılacak işler yapmıştır. İnşallah 14 Mayıs'tan itibaren yine bizim yaptıklarımızı birileri yazmaya devam edecektir." dedi.

Mecliste ittifak polemiği

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmaların ardından grup başkanvekilleri yerinden söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, vefatının 26'ncı yılında Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i andı.

Dervişoğlu, Türk milletinin yiğit bir evladını, büyük bir devlet ve siyaset adamını 4 Nisan 1997'de ebediyete uğurladığını belirterek, "Cennet mekan Alparslan Türkeş hayatı boyunca çetin bir mücadele vererek büyük bedeller ödeyen, haklı davasında sanık sandalyelerinde oturtulmak istenen ama hafızalarımıza tarihin sanığı olarak değil tanığı olarak kazınan büyük bir şahsiyettir. Yanında ve hizmetinde bulunmuş olmaktan her zaman şeref duyduğum büyük devlet ve siyaset adamı Alparslan Türkeş'i vefatının 26'ncı yıl dönümünde şükran, minnet ve dualarla anıyorum." ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in hayatını, Türk milletinin ve devletinin daha güçlü, itibarlı ve müreffeh hale gelebilmesine adadığını söyledi.

Türkeş'in, Türk milletini manevi tükenişin eşiğindeyken yeniden gönül seferberliğine davet ettiğini anlatan Bülbül, bu davetin Türk milleti tarafından kabul gördüğünü ve bugün sayısı milyonları aşan vatan evlatlarının bu dava çerçevesinde yetişmesine vesile olduğunu vurguladı.

Bülbül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbuğ Alparslan Türkeş, Türk milliyetçiliği davasını dernekler mezarlığı enkazı halinden çıkartıp, ete kemiğe büründürerek siyasi bir aksiyon haline getirerek bugün 54'üncü yılını idrak ettiğimiz MHP'nin de kuruluşuna ve Türk siyaseti içerisinde mümtaz bir yere sahip olmasına sebep olmuştur. Anadolu'dan başka coğrafyalarda yaşayan ve zulüm altında ezilen soydaşlarımızın, kardeşlerimizin var olduğunu ve bunların er ya da geç bağımsızlıklarına kavuşacağını, o günler geldiğinde Türkiye'nin hazır bulunması gerektiğini ifade ettiğinde dört koldan saldırıya uğramış olan ve bundan dolayı birçok çileye maruz kalmış olan başbuğumuzu tarih haklı çıkarmıştır."

- "Bu iktidarın ölüme de yaşama da saygısı yok"

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kızılay'da yaşanan skandalların bitmediğini; kurumun, depremzedelere çadır satışı ve 50 bin lira maaş alan müdürlerle gündeme gelmesinin ardından şimdi de Kızılay'a ait yardımların İsmailağa cemaatine bağlı Yavuz Selim Vakfı'na ait kaçak yurtlarda bulunduğunu iddia etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz altından hala cenazelerin çıktığını belirten Beştaş, "Hal böyleyken iktidar hala temel atma derdinde. Hakikaten bu iktidarın ölüme de yaşama da saygısı yok." dedi.

- "Emeklinin yüzü gülecek"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Grubu olarak rahmetli Alparslan Türkeş'i bir kez daha andıklarını; MHP ve İYİ Parti Grup Başkanvekillerinin dile getirdiği duyguları da paylaştıklarını söyledi.

Bugünün Dünya Sokak Hayvanları Günü olduğunu anımsatan Özel, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamına giren sokak hayvanlarının koşullarının daha da iyileştirilmesi konusunda Meclis'in verdiği sözleri yerine getiremediğini savundu. Özel, "Minicik dostlarımızın 14 Mayıs'tan sonra işkence görmemeleri, terk edilmemeleri ve terk edildikleri noktada sahipsiz kalmamaları için doğru bir 5199'un sözünü veriyoruz." ifadesini kullandı.

Özel, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılacağını söylediğini ifade ederek, "Bundan sonra da her bayramda dalga geçer gibi değil analarının ak sütü gibi bir asgari ücret düzeyinde ikramiye hesaplarına yatacak. Emeklinin yüzü gülecek." diye konuştu.

Özgür Özel, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in, uyuşturucu ticareti, yasa dışı bahis, milyonlarca dolar kara para aklama ve şantaj arşiviyle anılan ve bir yıl öncesinde öldürülen Kıbrıslı iş insanı Halil Falyalı'nın ortağı olduğunun iddia edildiğini öne sürerek, "Artık bu iddialar ispata da kavuştuktan sonra sakın görevden almayın, Allah aşkına o zevki bize bırakın, onu biz yapacağız." dedi.

- "Gelecekle ilgili hesabı, heyecanı olmayan vaatlerini sonsuz atabilir"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türk milliyetçiliğinin kurucusu, başbuğ, önder bir siyaset adamı, Türk milliyetçilerinin fikir dünyasında önemli şekillendirmeye sebep olmuş Alparslan Türkeş'i vefatının 26'ncı yılında saygı ve rahmetle andıklarını kaydetti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun emeklilere bayram ikramiyesi olarak 15 bin lira vadetmesine değinen Elitaş, "Özgür Bey'in 'Bizim belediyelerimiz herkese bir traktör verecek' diye bir açıklaması var. Millet hala traktörü bekliyor. Genel başkan mı sözünde durur yoksa genel başkan mı çıtayı çok yükseltti, onu vatandaş 14 Mayıs'ta teraziye koyacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Gelecekle ilgili hesabı, heyecanı olmayan vaatlerini sonsuz atabilir." diyen Elitaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tıpkı 2019 yılında sayın Özgür Özel'in söylediği gibi her çiftçiye bir traktör gibi. Açıklaması da şu; 'şaka yaptık.' Anlaşılan o ki sayın Kılıçdaroğlu 15 bin lirayı yaparken 'şaka yaptık' diye ortaya çıkacak. Seçimlerin vatana, millete hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Milletin terazisi şaşmaz; millet kimin doğru söylediğini, kimin ne yaptığını çok iyi bilir. Birileri çıkıyor 'tarih yazacağız' diyor. Yapanların tarihini tarihçiler yazar. Bugün AK Parti iktidarı ve Cumhur İttifakı, memlekette tarih yazılacak işler yapmıştır. İnşallah 14 Mayıs'tan itibaren yine bizim yaptıklarımızı birileri yazmaya devam edecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi