Meral Akşener: Bakan Nebati paket olacak

İYİ Parti Genel Başkanı Akşene grup toplantısında yaptığı konuşmada, sert eleştirdiği Bakan Nureddin Nebati için 'yakında affını ister' dedi.

Meral Akşener: Bakan Nebati paket olacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada hükümete özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye yüklendi. Akşener: “Bu arkadaşlar vatandaşa tavsiye vermeyi alışkanlık haline getirdi. Nebati Bakan 'Sabredin' dedi. İbretlik. Nebati Bakan diyor ki, derin bir yoksullukla mı mücadele ediyorsun, sabredeceksin. Artan gıda fiyatları karşısında eziliyor musun sabredeceksin. 2500 lira ile geçinemiyor musun sabredeceksin. Sabır taşı artık çatlamış milletimize sabretmeyi tavsiye eden bu üstün zekalılar, mesele saray olunca farklı davranıyor. Müteahhitte gelince bir ihale daha diyor, AK Partili dayısı olan pudra sevdalısı gence ATM'den maaş kartı diyor. Bu bile bay krizin ucube modelinin iflasının kanıtıdır. Türkiye böyle daha fazla yönetilemez.”

ARALIK AYINDA DA ENFLASYON DÜŞMEZ

Sabır taşı çatladı diyen Akşener Bakan Nebati’nin affını isteyeceği günün iyice yaklaştığını dedikten sonra şöyle devam etti: Ben bunların sıkıştıkça tarih vermelerine bayılıyorum. Ta geçen yılın ağustos ayında enflasyonda en yükseği görecektik, sonra düşmeye başlayacaktı. Hiçbir tarihin tutmadığı gibi bu da tutmadı. Enflasyon loto furyasına Nebati Bakan da katıldı. Şubatta inişe geçecekti geçmedi. Sonra yaz aylarından itibaren düşecek dedi. Vade kısa olduğu için yalanın ortaya çıkacağını anlayınca vadeyi uzatmaya başladılar. Affını isteyeceği gün gittikçe yaklaşan Nebati Bakan 'Enflasyon aralıkta düşecek' dedi. O zamana kadar paket olacağı için topu yeni bakana atmış oldu.”

Kaynak: Diyarbakır Söz