Görüş Bildir

MHP İl Başkanına göre Kürt sorunu yok

MHP İl Başkanına göre Kürt sorunu yok

MHP İl Başkanına göre Kürt sorunu yok

MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç’tan şaşırtan açıklama. Karakoç, Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını, AK Parti’nin açılım projeleriyle ülkeyi bölünme-parçalama aşamasına getirdiğini iddia etti.

Karakoç, "Sadece ülkede Kürtlerin sorunları ve talepleri yoktur. Kürt sorunu dediğimiz sorun PKK, Bdp ve ayrılıkçı güçlerin talepleridir. Biz öyle değerlendiriyoruz" dedi.

 Diyarbakır il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, AK Parti ve BDP’ye yüklendi.Türkiye'de çalkantılı ve çetrefilli bir süreç yaşandığını ileri süren Karakoç, hükümet yetkililerinin hala "ileri demokrasi ve sivilleşme" sözleri ile Türk milletini aldattıklarını öne sürdü.

‘AÇILIM PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBADIR’

Karakoç, alt kimlik üst kimlik tartışmalarının fitilinin ateşlenip 2002'de sıfır terör teslim alan hükümetin bunu inkar edip "Kürt açılımı", "Milli birlik ve kardeşlik projesi" gibi bir türlü adını koyamadıkları ülkeyi bölme projelerini "Demokratik açılım" adı altında toplumun içine pimi çekilmiş bir bomba gibi yerleştirildiğini kaydetti.

Karakoç, şöyle konuştu:"Terörün tırmanmasını sağladılar. PKK'yı muhatap aldılar ve terörle mücadele yerine terörle müzakere yaptılar. İmralı canisiyle pazarlığa oturdular, Habur rezaletiyle PKK teröristlerinin davulla zurnayla karşılanmasına sebep oldular. KCK'lıları mahkemelerde Kürtçe savunma yapma noktasına getirdiler."

‘KÜRTLER, TÜRKLERİN PARÇASIDIR’

Karakoç, Kürtlerin, Türk milletinin bir parçası olduğunu ve bu milletinin bir parçası olarak, bu ülkenin asli unsurları olduğunun asla unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok zor şartlarda kuruldu. Türkiye'de yaşayan birçok etnik grup var. Kürt, Zaza, Çerkez, Arap, Lazlar var. Sadece Kürt sorununu gündeme getirmek bizim açımızdan siyasi bir taleptir. Sadece ülkede Kürtlerin sorunları ve talepleri yoktur. Bu ülkede birçok etnik insanın eksikleri vardır, ihtiyaçları vardır, bireysel hak ve özgürlükler konusunda önlerinde problemler olabilir. Bu problemler zaman içerisinde demokratik taleplerle iktidar tarafından mecliste çözülebilir. Kürt sorunu dediğimiz sorun, PKK, Bdp ve ayrılıkçı güçlerin talepleridir. Biz öyle değerlendiriyoruz" diye konuştu.

 Hükümet yetkililerinin bölgeye ziyaretlerinde Kürtçe konuşmalarını doğru bulmadığını da söyleyen MHP il başkanı Karakoç, "Bugün sokağa indiğimiz zaman 100 çocuğa mikrofon uzatın, bunun 99'u Türkçe konuşacaktır. Böyle bir ortamda kalkıp Kürtçe eğitim talebinde bulunmak veya Bakanların Kürtçe konuşmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi