Görüş Bildir

MHP olağanüstü kurultay tartışmasına son noktayı muhalifler koydu

Türkiye gazetesinin haberine göre; Eski MHP Milletvekili Aydın, partideki olağanüstü kurultay tartışmasına ilişkin, "Kongrenin yapılmasına engel herhangi bir durum söz konusu değildir. 15 Mayıs günü Anadolu Otel'de kongre gerçekleştirilip, hayata geçirilecektir." dedi.

MHP olağanüstü kurultay tartışmasına son noktayı muhalifler koydu

Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, Ankara 2. İcra Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultayına ilişkin kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Bu aşamadan sonra Yargıtay kararını beklemenin bir zaruret olmadığına işaret ederek, kongrenin 15 Mayıs'ta yapılacağını ifade eden Aydın, "İcranın durdurulması ile ilgili açılan davalar hükümsüz kılınmıştır. Dolayısıyla hukuken bu kongrenin yapılmasına engel herhangi bir durum söz konusu değildir. 15 Mayıs günü Anadolu Otel'de kongre gerçekleştirilip, hayata geçirilecektir." diye konuştu.

"Yargıtay kararlarını beklemek gibi bir zorunluluk yok"

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan da kurultayın kesin olarak yapılacağını ifade etti. "Müspet bir karar, yanlış yoldan dönüldü" diyen Oğan, Gemerek Mahkemesi'ni ise "yetkisiz" olarak değerlendirdi.

Böyle bir kararın çıkacağını beklediklerini ifade eden Oğan, "Biz söylüyorduk ama yine de biz hukuk içinde kalmak istiyorduk ve hukuk içinde bu sorunun çözüleceğini söyledik, hukuk içinde de şimdi çözüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Yargıtay kararının beklenmesi gerekiyor mu?" sorusuna ise Oğan, "Öyle bir şansları yok, Yargıtay kararlarını beklemek gibi bir zorunluluk söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Akşener Twitter'dan açıklama yaptı

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener de sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından kongrenin yapılacağına dair açıklamada bulundu.

Akşener, "Olağanüstü kongremiz, Ankara Anadolu Otel Esenboğa Kongre Salonunda 15 Mayıs 2016 günü saat 10.00'da yapılacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir