Görüş Bildir

MHP, taktik savaşlarına başladı

MHP'de olağanüstü kurultay için yaklaşık 2 ay boyunca delegelerden imza toplamaya çalışan muhalifler, geçen hafta yeterli imzayı partiye teslim etse de partinin tavrı önemini koruyor. Genel Merkez, muhaliflere karşı "sıfır tolerans" gösterecek.

MHP, taktik savaşlarına başladı

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan tarafından iki ay boyunca toplanan 544 imza, avukatlar aracılığıyla Genel Merkez yazı işleri müdürlüğüne 15 Ocak'ta teslim edildi. "İmzaları almayacağı" iddia edilen parti Genel Merkezi, "muhalif delegelerin isimlerini öğrenebilmek için" imzaları kabul etti ve inceleme başlattı.

Genel Merkez, imzaları titizlikle incelemeye başladı. İmza verenler hem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hem de ilçe seçim kurulu mazbatalarındaki isim listeleri ile karşılaştırılıyor. Yapılan ilk incelemede, "muhaliflerin elindeki delege listesi eski olduğu için imzası alınan bazı delegelerin artık partiye üye olmadığı" belirtildi. İnceleme işleminin bu hafta içerisinde tamamlanması ve imza veren net delege sayısının belirlenmesi öngörülüyor.

Muhalifler ise verdikleri delege listesinin "Mart 2015 MHP Büyük Kurultayı'na katılan ve Genel Başkanı seçen güncel isimlerden oluştuğunu" belirtiyor. "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarını esas alarak imza topladıklarını" belirten muhalifler, "Genel Merkez aksini söylüyorsa gerekçesiyle ve belgesiyle ortaya koymalıdır" görüşünü ifade ediyor.

- Taktik savaşı

Muhaliflerin amacı en kısa sürede olağanüstü kongreyi toplayarak partiyi genel başkan seçimine götürmek.

Bu anlamda yaklaşık 15 gün bekleyecek olan muhalifler, ay sonuna kadar genel merkezden imzalara ilişkin bir yanıt alamazlarsa mahkemeye gidecekler.

MHP yönetimi, Kızılcahamam kampında; 9 Ekim 2016-30 Nisan 2017 tarihlerinde ilçe, 4 Haziran 2017-5 Kasım 2018 tarihlerinde de il kongrelerinin yapılmasını öngörerek, kongre sürecini planladı.

Muhaliflere "sıfır tolerans" göstermeyi kararlaştıran Genel Merkez, "bütün süreçleri temyiz dahil uzatarak 9 Ekim 2016 tarihini bulmaya ve olağan kongre süreci başladığı için olağanüstü kongre talebini gündemden çıkarmaya" çalışacak.

"Hem MHP tüzüğünde hem de Siyasi Partiler Yasası'nda süreyle ilgili bir madde bulunmadığı için Genel Merkez'in elinin rahat olduğu" ifade ediliyor.

Öte yandan Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin geçirdiği operasyon dolayısıyla muhalifler, 15 günlük süreyi "mümkün olduğu kadar sessizce" geçirmeyi ve herhangi bir propaganda ortamı yaratmamayı planlıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi