Görüş Bildir

MHP'den ''Beyin Yılı'' için kanun teklifi

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 2013 yılı başlangıç olmak üzere her on yılda bir ''düşünme ve beyin'' yılı kutlanmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

MHP'den ''Beyin Yılı'' için kanun teklifi

''2013 Yılının 'Düşünme ve Beyin Yılı İlan Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi''nin gerekçesinde, Türkiye'de, ''düşünmeye, akıl yürütmeye dolayısıyla insan beyninin gelişmesine yeteri kadar önem verilmediğinin görüldüğü ifade edildi.

Gerekçede, ''Bu yüzden, ne nitelikli insan gücü ne de nitelikli beyin gücü yetiştirilebiliyor. Doğru düşünemiyor, doğru kararlar alamıyor, beyin gücümüzü yeteri kadar geliştiremiyor ve sonuçta beynimizi geliştirecek yöntemlerle de hareket edemiyoruz'' denildi.

Teklife göre, Başbakanlık Müsteşarı başkanlığında, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı'ndan oluşturulacak Kutlama Tertip Komisyonu, etkinliklerin planlamasında görev alacak. 

-Uluslararası taşıma yapanlara kanun teklifi-

                                                     

Öte yandan, Tanrıkulu, savaş, iç savaş, terör, kargaşa ve benzeri olağanüstü koşullara sahip ülkelerde uluslararası taşıma yaparken saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden şoför ve beraberindekilerin varislerine ödenen yardımın artırılmasını öngören kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığına sunulan, ''Karayolu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nde, 40 bin TL olarak ödenen söz konusu yardımın 100 bin TL'ye çıkarılması öngörülüyor.

Kanun teklifine göre, Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile belirlenmiş taşıma ve nakliye belgeleri ücretleri yüzde 50, taşıma belgelerinin zayi olması ve yenilenmesinde alınan ücret ise yüzde 60 oranında düşürülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi