Görüş Bildir

MHP'den "İstinye Arazisi" protestosu

MHP İstanbul İl Başkanlığı, Emirgan korusu arkasındaki İstinye bayırı arazisinin satış ihalesi öncesi protesto gerçekleştirdi

MHP'den
İhalenin yapıldığı Ataşehir'deki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Merkezi önünde gerçekleştirilen eylemde MHP İstanbul İl Teşkilatı Başkanı Mehmet Bülent Karataş konuştu.
Karataş, ihalenin gerçekleşmemesini istediklerini ifade ederek “ İstinye bayırındaki araziyi bizler boğazın son incisi olarak görmekteyiz. Ve İstanbul'da yaşayan insanların son oksijen alanı olarak görmekteyiz burayı. 1923'ten 2002'ye kadar 11 bin dönüm arazi satılırken yabancılara, 2002- 2015 yılları arasında ise 90 milyon metrekare arazi yabancılara peşkeş çekilmiştir. 1920'lerde İstanbul'u işgal edenlerin silahlarıyla gittiğini şimdi ise sermayesi ile ülkeye döndüklerini görmekteyiz" dedi.
İstanbul'un yaşanılır olmaktan çıktığını da sözlerine ekleyen Mehmet Bülent Karataş, “İstanbul'da refüjler arasındaki yeşillendirmeyi orman kıyımı ile eş görüyorlar. Yeşili sadece dolarda gördüklerini çevre güzelliklerinde görmediklerini düşünüyoruz. Biz fidanı da doğanın güzelliği olarak görürken onlar Hakan Fidan'ın fidanı olarak görmekteler “ ifadelerini kullandı.
MHP'liler eylemin ardından dağılırken ihale devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi