'Milletin sabrını zorlamayın'

Bağış, BDP'lilerin PKK'nın “terör örgütü” listesinden çıkarılması istemine tepki gösterdi.

'Milletin sabrını zorlamayın'

Bağış, "BDP'liler de eğer ilerde bir terör listesine girmek istemiyorlarsa, ayaklarını denk alıp önce terörü lanetlemelerini, sonra da PKK'yı kınamalarını kendilerine tavsiye ederim. Dokunulmazlığın ardına sığınıp, milletin vicdanına dokunmasınlar. Milletin sabır sınırlarını zorlamasınlar" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren ile Konya'ya geldi. İlk olarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden Bağış, daha sonra babası vefat eden Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı, baba evinde ziyaret edip taziyede bulundu. Bağış, ziyaretten sonra Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Bağış, gazetecilerin, "BDP'lilerin PKK'nın terör örgütü listesinden çıkartılması talebi olmuştu. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, BDP'lilerin milletin sabrının zorlamamaları gerektiğini söyledi. PKK'nın yanına KCK'nın da eklenmesi gerektiğin ifade eden Bağış, şunları söyledi:

 

TEHDİTLER SAVURDU

"Aç tavuk, kendini darı ambarında zannedermiş. PKK'nın terör örgütünde tek başına kalması gerçekten büyük bir haksızlık. PKK'nın yanına KCK'nın da eklenmesi lazım. BDP'lilere ilerde bir terör listesine girmek istemiyorlarsa, ayaklarını denk alıp önce terörü lanetlemelerini, sonra da PKK'yı kınamalarını kendilerine tavsiye ederim. Dokunulmazlığın ardına sığınıp, milletin vicdanına dokunmasın. Milletin sabır sınırlarını zorlamasınlar. Milletimizi imtihan etmeye kalkmasınlar. Milletimiz çok hoşgörülü ve sabırlıdır. Ama vatanın bölünmez bütünlüğü konusunda da çok kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti, çok güçlü bir ülke, devlettir. Bütün Türk kardeşlerimizle, Kürt, Laz, Boşnak, Çerkez kardeşlerimizle bir bütünüz. Türkiye'nin bu birlik ve bütünlüğünü hiç kimse bölemez, bozamaz. Buna da kalkışamaz. Kalkışan elleri, birileri hizaya sokar."

Kaynak: Diyarbakır Söz