Görüş Bildir

MİT yasası Yeşil'e de yaradı

MİT yasası Yeşil'e de yaradı 'İfade krizi' nedeniyle MİT kanunuda yapılan değişiklik, Yeşil hakkındaki yakalama kararının da düşmesine neden oldu

MİT yasası Yeşil'e de yaradı

4 eski MİT'çi ile teşkilatın başındaki isim Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması nenediyle, MİT kanununda yapılan değişiklikten, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım da yararlanıyor.

Taraf gazetesinin haberine göre, MİT görevlilerini soruşturmayı Başbakan'ın iznine bağlanan düzenlemeyle, çok sayıda faili meçhul cinayetten aranan 'Yeşil' hakkındaki yakalama kararı da düştü.

"TALEP GELİRSE İZİN VERİLECEK"

Yeşil hakkındaki soruşturmalar için Başbakan'dan izin isteneceği kaydedilen haberde, Başbakanlık kaynaklarının da, "Talep gelirse izin verilecek" dediği yazıldı.

YAKALAMA KARARI DÜŞTÜ

'Yeşil'e izin var mı Sayın Başbakan' başlıklı manşet haberine göre, Yıldırım hakkında, Tunceli Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Savcılığı'nın talebiyle Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin çıkardığı yakalama kararı, yeni düzenlemeyle düştü.

Yine faili meçhul cinayetlerle ilgili Diyarbakır ve Ankara'da sürmekte olan dava ve soruşturmalarda da 'Yeşil'le ilgili cezai takibat yapılabilmesi için Başbakanlık'tan izin istenmesi gereğinin ortaya çıktığı kaydedilen haberde, eski MİT'çiler Mehmet Eymür, Yavuz Ataç ve Müfit Sement için de izin gerekli olduğu bilgisi yer aldı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi