Nasıranlı, CHP’ye geçti

AK Partili Av. Cevdet Nasıranlı, CHP rozeti taktı. Parti değiştiren Nasıranlı, geçişini "Kılıçdaroğlu'nun dik duruşuna" bağladığını söylemesi dikkat çekti,

Nasıranlı, CHP’ye geçti

Yerel seçimlerde AK Parti'den Kayapınar İlçe Belediye Başkan Adayı gösterilen ve bir dönem İl Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Av. Cevdet Nasıranlı, CHP rozetini taktı. AK Parti’den istifa ederek, CHP’ye katılan Nasıranlı istifasını "Kılıçdaroğlu'nun dik duruşuna" bağladığını söylemesi dikkat çekti..

CHP'YE KATILDI

Yeni CHP'li Av. Cevdet Nasıranlı, parti rozetini Genel Merkez’de tören taktı. rozeti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nasıranlı’ya taktı.

Hasıran'lının da aralarında bulunduğu 20'ye yakın kişiye rozet takan Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek "Dün söyledim, yapılan en büyük kötülük hoşgörüyü öldürmek oldu." ifadesini kullandı.  İnsanlarla samimi olarak konuştuklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, siyasetin samimi zemine oturtulmaması durumunda işin yürümeyeceğini söyledi.

Partiye katılanlara teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "İnşallah beraber, güzel bir geleceği birlikte inşa ederiz. Sonuçta bu memleket hepimizin. Başka gidecek yerimiz yok." dedi. Vatandaşın hakemliği kadar değerli bir şey olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, vatandaşın oyunu alanın başlarının üstünde yeri olduğunu dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Vatandaşın oyunu alacak, eyvallah ama devleti adaletle yönetmesini bilecek. Devlet adaletle yönetilmezse devlette çürüme başlar. Liyakat olmazsa olmaz." diye konuştu.

 NASIRANLI'NIN GEREKÇESİ

Nasıranlı CHP'ye geçişini şu sözlerle ifade etmesi dikkat çekti.

“Son süreçlerde parti içinde ciddi sorunlar ve tartıştığımız noktalar vardı. Bunu geçmişten bu yana yüksek sesle dile getirenlerden biriydim. Sonuçta süreç sizi bir yere getiriyor. Birçoğunun ayrılmak istediğini de biliyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dik duruşu ve özellikle helalleşme söylemini samimi buldum. Sıraladığı ve ayrıntılandırdığı konular hassasiyet duyduğumuz noktalar. Birlikte yürümek, desteklemek, kadroları güçlendirmek için CHP'yi destekleme kararı aldık.”

NERDEN NEREYE

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Diyarbakır İli, Kayapınar İlçesi Belediye Başkan adayı olan ve  2011-12 yıllarında ise AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı görevinini yürüten Nasıranlı'nın istifa edip CHP'ye geçişi, Diyarbakır'da eleştirilere neden oldu.  Bir çok kişi, "nerden nereye" diyerek tepki gösterdi.

ESKİ MECLİS ÜYELERİ

Nasıranlı'nın dışında Yenişehir, Bağlar, Kayapınar, Sur, Ergani ve Bismil ilçelerinden AK Partili Belediye Meclis Üyesi, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mahalle Başkanları ile AK Parti üyesi olan Dicle (Kahbi) Mahallesi Muhtarı M. İhsan Turan'da katılanlar arasında yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler