Ne Ak Parti’ye ne de adaylık

Ayhan Bilgen Artı Gerçek’e konuştu: AK Partiye geçmeyecek, aday olmayacak, ittifaklara katılmayacak

Ne Ak Parti’ye ne de adaylık

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, AK Parti ile görüştüğüne dönük iddiaları yalanladı. Parti olarak ittifaklarda yer almayacaklarını belirten Bilgen, aday olmayı düşünmediğini de söyledi.

Seçim takvimi ilerlerken partilerin de seçim stratejileri, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği adaylıkları ile ilgili tutumları netleşmeye başlıyor. Türkiye’nin Sesi Partisi (SES Partisi) Genel Başkanı ve Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, partisinin seçim stratejisini Artı Gerçek’e anlattı.

AK PARTİYE  GEÇECEK İDİDASINA YANIT

Bir süredir meclis kulislerinde Bilgen’in AK Partililerle görüşme gerçekleştirdiği ve kendisine AK Partiden teklif geldiği yönünde iddiaları kesin bir dille yalanladı.

'SEÇİMLERE KADAR İTTİFAKLARA DAHİL OLMAYIZ’

Bilgen, partisinin ittifaklara dahil olması ile ilgili de kapıları kapattı. “Seçime kadar herhangi bir ittifak çatısı altında bir araya gelme fikrine olumlu bakmıyoruz." diyen Bilgen "Bu bir anlamda partilerin siyaset yürütmesinin engelliyor” açıklamasında bulundu.

Önceliklerinin kendi başlarına ve kendi parti kimlikleriyle seçimlere girmek olduğunu belirten Bilgen, bu konunun önümüzdeki hafta netleşeceğini söyledi. Parti kimliğiyle seçime girememeleri halinde ise ya bağımsız adaylarla ya da seçime girme yeterliliği olan bir partiyle seçime girme seçeneklerini değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.

‘ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM’

Seçimlerde adaylığı konusunda da Bilgen kararının netleşmediğini belirtti, “Aday olmayı düşünmüyorum ancak olsam bile büyük şehirlerden adaylığımı koyarım” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz