Ne Dolmabahçe mutabakatı?

Erdoğan, HDP'li vekilleri eleştirerek, "Dün Meclis'te konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi iç savaştan bahsediyor, terör örgütü arkasında ya. İkide bir, Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor. Ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır" ifadelerini kullandı.

Ne Dolmabahçe mutabakatı?

Erdoğan, Türkiye'nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük linyit termik santrali olan Sabancı Holding'e bağlı  Enerjisa tarafından yapılan Tufanbeyli Termik Santrali'ni, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile birlikte açtı.

'ÇEVRECİLERE ALDIRMAYIN'

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji Bakanı Berat Albayrak'dan sonra kürsüye gelen Erdoğan, doğalgaz ve petrol kaynaklarımız olmasa da zengin kömür yatakları olduğuna dikkat çekip, çevrecilerin karşı olmalarına 'kulak asılmamasını' istedi, termik santrallere önem verdiklerini, ithal kömüre de karşı olduğunu belirtti. Güler Sabancı ve konsorsiyumun ortağı E.ON CEO'su Dr. Johannes Teyssen'den yatırım yapmaya devam etmelerini isteyen Erdoğan, ülkemiz dış ticaret açığının yarısından fazlasının enerji ham maddesinden kaynaklandığına dikkat çekti, cari açığın da aynı nedene dayandığını bildirdi.

Türkiye'nin terör belası ile karşı karşıya olmasının altında, ülkenin 10 büyük ekonomi arasında yer almasından kaynaklandığını söyleyen Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşmak için potansiyelimizi kullanmak zorunda olduğumuza değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tufanbeyli Termik Santrali'ni Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile birlikte açtıktan sonra Adana Organize Sanayi Bölgesi'ne geçerek, düzenlenen dörenle, buradaki tesislerin toplu açılışını yaptı.

'GERÇEK TÜRKİYE FOTOĞRAFI BU ESERLER'

Törende konuşan Erdoğan, tesislerin toplam yatırım tutarının 1 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.

Yapılan yeni yatırımlar sayesinde binlerce kişinin istihdam edildiğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: "Gerçek Türkiye fotoğrafı işte bu eserler. Türkiye'ye bakınca sadece hendekleri görenler. Bunlara sesleniyorum, 'Bu hendekleri kazdıranlara bakın' diyorum. Türkiye'ye bakınca sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan örgütü besleyen, teşvik eden ve destekleyenlerdir. Türkiye'ye bakınca sadece Suriyelileri, sadece çaresiz göçmenleri görenler, o insanların ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir. Halbuki gerçek Türkiye üreten ve büyüyen, her alanda tarih yazan Türkiye'dir."

'BU İKTİDARIN TERÖR ÖRGÜTÜYLE MUTABAKATI SÖZ KONUSU DEĞİL'

Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, Türkiye'ye ve millete yöneltilmiş son silahı, son bombayı topraklardan çıkarana kadar bu mücadelenin devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin ve milletin değerlerine, tarihine, kültürüne kin kusan son çene kapatılana kadar bu mücadelenin süreceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Demokrasiye eyvallah, hak ve özgürlüklere eyvallah, hukukun üstünlüğüne eyvallah, ifade ve basın hürriyetine eyvallah, siyasetçinin kendini güvende hissetmesini sağlayacak dokunulmazlıklara eyvallah. Ama bunların hiçbirinin milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne, devletimizin varlığına yönelik saldırılar için kalkan olarak kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz. Dünyanın aklı başında hiçbir ülkesi, hiçbir milleti böyle bir şeye müsade etmez. Bize bu konuda hakaret edenlerin kendi ülkelerinde benzer bir sıkıntı ortaya çıktığında neler yaptıklarını, yapabileceklerini görüyoruz, biliyoruz. 'Demokrasinin, hakların, özgürlüklerin ölçüsü Türkiye'de başka, diğer ülkelerde başka' diyen olursa bunun adı çifte standart olur, ikiyüzlülük olur. şu anda bize karşı takınılan tavır da tam olarak işte budur. Hiç kimse kusura bakmasın, biz bir yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı dönmeyiz. Binlerce yıllık devlet geleneğine, dünyanın en kadim medeniyetine sahip bir millet olarak hangi durumda ne yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bugün terör örgütünün sırtını sıvazlayanlar, yarın aynı kuyuya kendileri düşecekledir. Dün mecliste konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi iç savaştan bahsediyor, terör örgütü arkasında ya. Çıkmış ikide bir Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor. Ne Dolmabahçe mutabakatı ya ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 49 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra boru fabrikasını gezen Erdoğan, Samsun Makina'nın sahibi Adnan Yücel'den fabrika hakkında bilgi aldı. Açılış törenine çok sayıda işçi katılırken, sıcaktan bayılanlar oldu. Erdoğan kürsüden indikten sonra işçilere satranç takımı dağıttı.

 ADANA KEBABI YEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Başkanlığı binası önüne dev kebap mangalı kuruldu. Erdoğan, açılışını yaptığı boru fabrikasını gezdikten sonra Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü'nün daveti üzerine binaya geçti. Burada çok sayıda kebap ustası tarafından pişirilen Adana kebabı, bina içinde hazırlanan salonda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve davetlilere ikram edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz