Görüş Bildir

'O zaman çekil'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunun referandum niteliğinde olacağına dair kampanyasına 'teknik' açıklamalarla karşı çıktı: Resmen müracaat et adaylıktan çekil. O zaman referandum olsun.

'O zaman çekil'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs'ta düzenlenecek ikinci turu öncesinde muhalefetin oylamayı "Türkiye'nin gelecekteki rotası" üzerine bir referandum olarak konumlandırması iktidarı rahatsız etti. Urfa'dan milletvekili seçilmesine rağmen Adalet Bakanı görevini sürdüren Bekir Bozdağ, referandumun teknik anlamı üzerinden yorum yaparak Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Çekil aday değilsen, aday olarak kendini görmüyorsan, bunu bir referandum görüyorsan resmen müracaat et adaylıktan çekil. O zaman referandum olsun" dedi.

Bozdağ, Şanlıurfa da yerel kanalların 'Anadolu Soruyor' adlı ortak yayınında, "Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu ve yanındakiler referandum konusunda millete çok net söylüyorum, yalan söylüyorlar. Çünkü bu seçim bir referandum değil. Referandumda tek bir şeyi oylarsınız. Millet ona ya 'evet' der, ya 'hayır' der. İşte bir Anayasa değişikliği götürürsünüz ya 'kabul' ya da 'ret' anlamında 'evet', 'hayır' kullanır. Ama iki kişi arasında bir tercih yapılıyorsa bu referandum değildir." ifadelerini kullandı.

Bozdağ bu sözlerini, Twitter hesabından şu mesajla paylaştı: "Eğer ikinci turda tek adayla seçime gidilirse o zaman referandum olur. Eğer şimdi Sayın Kılıçdaroğlu öyle bir şey düşünüyorsa adaylıktan çekilirse hem yalancı çıkmaz, seçim referanduma dönüşür o zaman referandum şeklinde olur.

Anayasa referandumun tek adayla gidilen seçim olduğunu söylüyor. O zaman sayın Kılıçdaroğlu kendini aday olarak kabul etmiyor demektir. O zaman niye adaysın? Çekil aday değilsen aday olarak kendini görmüyorsan bunu bir referandum olarak görüyorsan resmen müracaat et adaylıktan çekil. O zaman referandum olsun."

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

Kılıçdaroğlu, önceki gün sosyal medya hesabından, “Gelen kaçaklar, kızlarımızın hayatını tamamen karartmadan, vatanını seven sandığa gelsin. Unutmayın, bu bir referandumdur” notuyla yaptığı paylaşımında, “Sen beni sevsen de sevmesen de kabulüm. Ama evladını seviyorsan karar ver. Kız çocuklarımıza kötü gözle bakan o zihniyet gelirse kim bilir neler olacak? Unutma o oyu benim için değil, evladın için vereceksin. Vatanını seven sandığa gelsin” demişti.

BABACAN DAN İKİ TERCİH

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, da 14 Mayıs seçimlerinden önce oylamayı bir referandum olarak konumlandırmıştı ‘’Haksız ve orantısız rantlara son vereceğiz. İnsana ve doğaya zarar veren tüm işleri tarihe gömeceğiz. Devletimizin gücünü her bir vatandaşımızın yaşamıyla, sağlığıyla, mutluluğuyla, zenginliği ile sağlayacağız. Akıl dışı maceralara atılıp, ülkeyi fakirleştiren düzeni sonlandıracağız. Bu seçim bir referandumdur. Her iki pusulada da bir referandum var. 1 metre uzunluğunda pusulada olsa ülkeyi yönetme arzusunda olan 2 alternatif var. Ama biz ne ile neyin arasında tercih yapacağız biliyor musunuz? Oy pusulalarında karşımızda 2 tercih var. Otoriterlik mi? Demokrasi mi? Keyfilik mi? Hukuk mu? Tek akıl mı? Ortak akıl mı? Gaziantep cevapların hepsini biliyor. Bu uzun pusula da aslında 2 tercih var."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi