Görüş Bildir

Onlar Ölüme Gönderir, Biz Yaşatmanın Mücadelesini Veririz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle iki günlük ziyarette bulunacağı Çanakkale'ye geldi.

Onlar Ölüme Gönderir, Biz Yaşatmanın Mücadelesini Veririz

Kentteki ilk durağı olan Biga İlçesi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, "Çanakkale'de mezar taşlarında gördüğümüz kardeşliği yaşatmak bizim şiarımız, rehberimiz oldu" dedi. Muhalefete de yüklenen Erdoğan, "Biz şehitlerimize sahip çıkarız. Onlar gençleri ölüme göndermenin mücadelesini verir, biz yaşatmanın mücadelesini veririz" diye konuştu.

'OK HEDEFE VARMALI'

Rahatsızlığı nedeniyle dört gün aradan sonra evinden çıkan, sağlıklı görünenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’la iki günlük Çanakale programına toplu açılışla start verdi. Biga İlçesi'nde meydanı dolduran kalabalığa yaptığı konuşmada, açılışını yapacağı hizmetlerden bahsetti.

'HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ'

Hedeflerini büyük tutmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, şunları söyledi: "Az önce okçularımız, yay ile mızrak hediye etti. O ok, eğer hedefe varırsa, başarı. Ama varmadı, bir daha atarız. Bir daha atar, er veya geç o hedefi yakalarız. Bizim hedefimiz, aşkımız var. Biz dertliyiz bu millete. Üstadın dediği gibi, hedefe varmayan mızrak utansın. Biz mızrağı atacağız"

'BİZ YAŞATMANIN MÜCADELESİNİ VERİRİZ'

Başbakan Erdoğan, "Milliyetçilik slogan atmak değil, milliyetçilik şehitlerin anısına mirasına sahip çıkmaktır. Bir vatansever ruhuyla sahip çıkmaktır, biz kafatası milliyetçisi olmadık, olmayacağız. Bizim anlayışımızda ırkçılık yok. Türküyle, Kürdüyle, Boşnağıyla aklınıza ne gelirse gelsin, yaratılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Bizim yapımız bu" diye konuştu. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Buradaki şehitlikte de onları kucak kucağa görürsünüz. Kars'tan Mehmet'i, Edirne'den geleni görürsünüz. Ta Makedonya'dan Bosna'dan geleni görürsünüz. Niye geldiler. Türkiye'de bizim kardeşimiz. Haçlı saldırısıyla karşı karşıya. Varalım oraya gidelim dediler, geldiler bu topraklarda şehit oldular. Onun için burayı iyi anlayacağız. Bu şehitlikler bize tarihimizi anlatıyor. milleti milliyeti anlatıyor. Ufkumuzu, vizyonumuzu gösteriyor. Bize diyorlar ki 'Filistinle niye ilgilisiniz?' Çünkü burada Gazzeli Kudüslü şehitler var. 'Suriye ile neden bu kadar yakın ilgileniyoruz?' Humuslu, Şamlı, Halepli şehitler var bu topraklarda. Filistin, Suriye'de Mehmetçiğin şehitliği var. Biz böyle bir tarine kardeşlik tasavvuruna sahibiz. 98 yıl önce nasıl ki onlar, Çanakkale'ye koştuysa biz de zor zamanlarında yanlarında olacağız."

ESED’LE YAPILAN GÖRÜŞMEYE BÜYÜK TEPKİ

Muhalefete de yüklenen Erdoğan, şunları söyledi: "Biz Suriyeli'nin yanındayız, zalim Esed'in, diktatörün yanında değil. O diktatörle yüz bine yakın insanı öldüren onunla yanyaya fotoğrafı çektireni biliyorsunuz. Kimler nerede dolaşıyor biz nerede dolaşıyoruz. Kendi halkına kurşun sıkanların yanlarında olanlar belli. Onlarla aynı fotoğraf karesinde biz olmadık. Biz hakkın halkın mağdurun yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Çünkü Çanakkale bunu bize emrediyor. Bunlar Diyarbakır'a gidemezler. Çünkü orada gönül diliyle muhabbet edemezler. Ama bunlar şu andaki Şam'a gider eli kanlı zalim diktatörle aynı fotoğraf karesine girerler. 10 yıldır ne yaptıysak Çanakkale şehitlerimizin hatırası için yaptık”

DUA İSTEDİ

Çözüm sürecine de değinen Başbakan Erdoğan, "Çanakkale'den terörü bitirme konusunda dua destek istiyoruz. Kardeşliğimiz için katkı bekliyoruz. Muhalefet bizi yalnız bıraksın, sizler milletimiz bizimle beraber olsun. Siz yanımızda olursanız biz bu işi bitirir, çözeriz. Güzel gelişmeler var daha iyi olacak İnşallah hep beraber o günleri yaşayacağız. Endişeniz olmasın. Bize bu ülkeyi emanet eden şehitlerimize mahcup olmayacağız" diye konuştu.

KURU FASULYE İKRAMI

Başbakan Erdoğan daha sonra ilçede oturan Vehbi ve Hüseyin Şenoğlu'nun evini ziyaret etti. Başbakan Erdoğan'ın her ilçeye gelişinde evlerine konuk olup kuru fasulye yemeği yediği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi