Görüş Bildir

Optimar'ın sıcak anketi

Optimar anketinde, Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 52'yi geçti. Seçmene göre ülkenin en önemli iki sorunu ekonomi ve koronavirüs salgını.

Optimar'ın sıcak anketi

Optimar'ın yaptığı genel seçim anketinden dikkati çeken sonuçlar çıktı. Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 52'yi geçti. Seçmene göre ülkenin en önemli iki sorunu ekonomi ve koronavirüs salgını. Katılımcıların yüzde 28,1'i bu sorunları AK Parti'nin çözebileceğine inanıyor.

CUMHUR İPİ GÖĞÜSLÜYOR

Araştırma şirketi Optimar, seçmene "Bugün genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusunu yöneltti. Kararsızların oyu dağıtıldıktan sonra katılımcılardan yüzde 40,5'i AK Parti, yüzde 10,8'i MHP dedi. BBP'nin oyuyla birlikte Cumhur İttifakı oyların yüzde 52,1'ine ulaşıyor.

Millet İttifakı'ndan CHP'nin oyu yüzde 22,6; İYİ Parti'nin oyu ise yüzde 10'da kaldı. HDP'nin oyu da yüzde 10,6.

Yeni kurulan partilerden Gelecek ve DEVA Partisi'nin oyu yüzde 2,1.

EKONOMİ VE VERÜS SALGINI

Katılımcılara, bugün Türkiye'deki en önemli sorunun ne olduğu da soruldu. Yüzde 38,1 "ekonomi" yanıtını verdi. Ekonomiyi koronavirüs salgını, işsizlik, eğitim ev terör izledi.

SORUNLARI ÇÖZEN PARTİ

Son olarak katılımcılara, sorunları hangi partinin çözeceğine inandıkları soruldu. Birinci parti yüzde 28,1'le AK Parti. CHP diyenlerin oranı yüzde 16,5; HDP diyenlerin oranı yüzde 8,5; İYİ Parti diyenlerin oranı yüzde 7,7; MHP diyenlerin oranı ise yüzde 6,2 oldu. 

Kararsız olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 15,7 olurken, katılımcılardan yüzde 13,8'i ise, "Hiçbiri" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi