Oy verin hesap sorun

CHP Diyarbakır milletvekili adayları Kocaköy, Hani, Dicle ve Eğil ilçelerini ziyaret etti. Tanrıkulu: “Bana oy verin, istediğiniz kadar hesap sorun” dedi.

Oy verin hesap sorun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili adayları Sezgin Tanrıkulu, İsmail Akyıl, Zeynep Deniz Erk, Mahir Yılmaz ve İl Başkanı Abdullah Atik, yaklaşan 14 Mayıs genel seçimleri kapsamında Kocaköy, Hani, Dicle ve Eğil ilçelerini ziyaret etti. Esnafı gezen vekil adayları yaklaşan seçimler için bölge halkından oy istedi.

'GENÇLERİNİZİ BİR YERE GÖNDERMEYİN'

Hani’deki esnaf gezisinde bir yurttaşın, “Hani’de genç kalmadı, hepsi diplomalı gençti, iş bulamadıkları, boşta kaldıkları için 150 kişi yurtdışına göç etti. Benim iki çocuğum var ben de yurt dışına göndereceğim” demesi üzerine adaylardan Mahir Yılmaz, “Çocuklarınızı, gençlerimizi hiçbir yere göndermeyin. Bu liyakatin olmadığı, AKP düzenini el ele verip yıkmamıza 19 gün kaldı” dedi.

'İSTEDİĞİNİZ KADAR HESAP SORUN'

Dicle’de esnaf gezisinde başka bir yurttaşın Sezgin Tanrıkulu’na, "Siyasiler bizi ancak seçim günü hatırlıyor. Onun dışında bizi gören yok" demesi üzerine Tanrıkulu, "Ben yıllardır İstanbul’da milletvekiliyim. 20 yıldan fazladır Diyarbakır’dan CHP’ye vekil çıkmadı. Hep diğer partilerden çıktı. Şimdi geldim ve sizden oy istiyorum. Bana oy verin sonrasında istediğiniz kadar hesap sorun. Ben hep sizinle olacam. Hep burada, Diyarbakır’da gözlerinizin önünde olacağım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz