Özdağ-Kurtulmuş görüşmesi bitti, ilk açıklamalar!

Cuma günü Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile görüştü. Bugün ise Zafer Partisi Genel Merkezi'nde Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ ile AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi.

Özdağ-Kurtulmuş görüşmesi bitti, ilk açıklamalar!

Cuma günü Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile görüşmüştü. Bugün ise Zafer Partisi Genel Merkezi'nde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bir araya geldi.

GÖRÜŞME SONRASI İLK AÇIKLAMALAR

Numan Kurtulmuş: Değerlendirme fırsatını bulduk. Cumhurbaşkanlığı seçiminde umut ediyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımıza destek verir. Özellikle her iki taraftan da müşterek gördüğümüz konuları paylamak isterim.

Açıkçası hem terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit eden önemli bir mesele olduğu konusunda fikirlerimizi örtüştüğünü ifade etmek isterim. Göçmenler konusunu müzakere ettik. Suriyelilerin onurlu geri dönüşü için çalışmalarımız devam ediyor. Kılıçdaroğlu 10 milyon sığınmacıyı getirdiniz dedi. Şu anda Türkiye'de 4 milyon 995 bin Suriyeli var. Yanlış bilgiyi kamuoyuyla paylaşıyor.

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ MESELELERİ

Ümit Özdağ: Türkiye’nin en önemli meselelerini değerlendirdik. Tabi aramızda belirli farklılıklar olduğu bu konuda açıktır. Değerlendirmeyi birazdan divanda gerçekleştireceğiz ve daha sonra sonuçları kendisiyle değerlendirme fırsatı olacak. (Arap seçmen polemiği) Hakikaten Türkçe bilmeyen insanların da seçmen olduğunu biliyoruz. Bunun demokratik olmadığını düşünüyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz