Özel ile Erdoğan arasındaki sürtüşme AK Parti Grup Toplantısına damga vurdu

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir opera dinletisinde Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar'ın elini öpmesiyle gündemden düşmeyen ve yeni polemiklerin kapısını uyandıran CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan arasındaki sular fokurdamaya başladı.

Özel ile Erdoğan arasındaki sürtüşme AK Parti Grup Toplantısına damga vurdu

Geçen haftalarda partisinin TBMM Grup Toplantısında İktidar ortaklarını tiye alan davranışlarıyla gündemdeki yerini koruyan CHP'li Genel Başkan Özel'e, partisinin Grup Toplantısında söz alan Erdoğan'dan yanıt gecikmedi. 

BİZLER EMEKÇİ KADINLARIMIZLA YOL ARKADAŞLIĞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele gününe istinaden konuşan İstanbul Sözleşmesini her fırsatta gündemde tutan muhalefet partisine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 

"Şiddet meselesini bu sözleşmeyle irtibatlandıranların amacının kadına yönelik şiddet olmadığını çok iyi biliyoruz. Çünkü bunlar gerçekten kadına şiddetten rahatsız olsalardı bölücü terör örgütünün kuyruğuna takılmazlardı. Bunların kadın haklarıyla ilgili bir dertleri olsaydı bölücü alçakların katlettiği kadınlarımızın hatıralarına sahip çıkarlardı. Bugüne kadar ne bölücü örgütün dağa zorla kaçırdığı 13-14 yaşındaki kız çocukları için iki kelam ettiler ne de evlatlarına kavuşma mücadelesi veren Diyarbakır annelerine destek oldular. Bölücü örgüte sempatiyle bakanlarla opera dinlemeyi, kahvaltı yapmayı, seçim ittifakı kurmayı maharet saydılar. Şimdi de el etek öptükleri için onur duyduklarını ifade ediyorlar. Varsın onlar yollarına bu şekilde devam etsin. Biz, şehit analarıyla, Diyarbakır anneleriyle, gerektiğinde canları pahasına darbecilere meydan okuyan yiğit kadınlarımızla, elleri nasırlı emekçi kadınlarımızla, vatanı için canını ortaya koyan kadın polislerimiz ve askerlerimizle, elleri öpülesi saygıdeğer öğretmenlerimizle yol arkadaşlığı yapmayı sürdüreceğiz."

sözleriyle seslendi

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz