Perinçek; HDP Kapatılacak

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Perinçek; HDP Kapatılacak

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 1161'inci gününde devam ediyor.

Perinçek beraberinde eşi Şule Perinçek, iş insanı Ethem Sancak ile ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren aileleri ziyaret etti, anne ve babalarla görüştü.

Evlatlarının dağa nasıl kaçırıldığını Perinçek'e anlatan aileler, terör örgütü PKK ile HDP'ye tepkilerini dile getirdi.

Baba Süleyman Aydın'ın "Artık yeter HDP kapatılsın" ifadesi üzerine Perinçek, "Merak etmeyin, HDP kapatılacak." dedi.

HDP KAPATILACAK

Perinçek, gazetecilere, Diyarbakır annelerinin artık sadece Diyarbakır'ın değil tüm Türkiye'nin anneleri olduğunu belirtti.

Çocukları için eylem yapan anne ve babaların Türkiye'nin geleceği için tarihi bir iş yaptığını dile getiren Perinçek, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda el ele, can cana yaşayalım diye bu fedakarlığı gösterdiler. Onların evlatlarına buradan sesleniyorum; analarınız, bütün halkımız Kürt, Türk hepsi sizi bekliyor. Gözlerimiz yollarda, vatanınıza dönün. İş sahibi olun, emeğinizle, onurunuzla yaşayın. Kucağımızı açtık, sizi bekliyoruz. Elinizdeki silahları atın. Bütün kamuoyuna da bu duygularımızı açıklamaktan onur duyuyoruz."

İş insanı Ethem Sancak da Diyarbakır annelerinin sadece evlat kavgası vermediğini aynı zamanda barış ve özgürlük kavgası verdiğini söyledi.

Aileler açıklamanın ardından, "Türk Kürt kardeştir, HDP kalleştir" sloganı attı.

PERİNÇEK VE SANCAK TOPLANTISI

Öte yandan, Bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya eşi Şule Perinçek ve iş insanı Ethem Sancak ile katılan Perinçek, yaptığı konuşmada, katılımcıları Kürtçe selamladı.

Türkiye'nin büyük bir karara doğru gittiğini belirten Perinçek, 2023 seçimlerinin önemine işaret etti.

Üreticiyi baş tacı yapacaklarını dile getiren Perinçek, "Türkiye emeğiyle üretecek, ürettiğiyle zenginleşecek. O dönem geliyor." ifadelerini kullandı.

"Hep şunu haykırdık; Kürt de biziz, Türk de biziz. Kardeşin kardeşi vurduğu döneme son verelim. Gelin beraberlik içerisinde halay çekelim." diyen Perinçek, Diyarbakır'ın Türkiye'de umudun, çözümün, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, üretimin diyarı olduğunu belirtti.

İş insanı Ethem Sancak da yaklaşan 2023 seçimlerine işaret ederek, bu süreçte parti çalışmaları için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Perinçek Vatan Partisi'ne katılım sağlayanlara rozet taktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz