Revize rüşvet mi?!

AK Parti’de sular durulmuyor. İl Başkanı İle yönetimde revize edilen isimler arasında “şok suçlamalar” patlak verirken, revizenin arkasında “rüşvet mi” var, sorusunu gündeme getirdi.

Revize rüşvet mi?!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın’ın İdari ve Mali İşler Başkanı Celal Dengiz’den yönetime almak için kendisinden 250 bin TL aldığı, Dengiz parasını isteyince "Sizi yürütmeye aldığım için o parayı aldım" yanıtını verdiği iddia edildi Dengiz geçtiğimiz hafta İl teşkilatında yapılan değişiklikte görevine son verdi.  Dengiz görevden alınmasının nedeninin veriler paranın istenmesi olduğunu iddia ederken, İl Başkanı Aydın ise hakkındaki iddiaları “ticari ilişkidir” diyerek geçiştirdi.

Geçtiğimiz l Mali ve İdari İşler Başkanı Bedirhan Akyol’un genel merkezden gönderilen 243 bin TL ile ev mobilyası aldığı iddiasıyla gündeme gelen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın ismi ikinci kez, bezer iddialarla gündeme geldi. İki hafta önce İl Başkanlığında yaşanan görevden almalar beraberinde “usulsüzlük ve rüşveti” ima eden bir skandalı da ortaya çıkardı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan görevden almalar ve yeni atamalar İl Yönetim Kurulu’ndan habersiz yapılması nedeniyle yönetimde görüş ayrılığı, çıktı. Yönetim ve Başkan Aydın arasında karşılıklı suçlamaların yaşandığı toplantı sonrasında, “adına rezive” denilen yönetimde değişiklik operasyonu gerçekleştirildi.

İl Sekreterlik Başkanı Hasan Çakar, İl Siyasi Hukuki İşler Başkanı Hüseyin Denli, İl Teşkilat Başkanı Serap Akbaş,  İl Ekonomi İşleri Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Celal Dengiz, İl Mali ve İdari İşler Başkanı Bedirhan Akyol görevden alındı. Görevden almalara duyulan rahatsızlık parti içerisinde “rüşveti” ima edici usulsüz işlemlere dair suçlamalar başladı. Görevden alınan İl Başkan Yardımcısı ve İdari ve Mali İşleri Başkanı Celal Dengiz, İl Başkanı Aydın’ın kendisinden 250 bin TL istediğini, bu parayı istediği IBAN numarasına yatırdığını açıkladı. 

'PARAYI GERİ İSTEYİNCE GÖREVDEN ALINDIM'

Albaraka Türk Bankası’na yatırılan paranın dekontu ortaya çıkması Dengiz’i doğrularken, dekonta paranın AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın’ın akrabasının hesabına gönderildiği görülüyor. Yaşanan olaya ilişkin yerel medyaya yazılı açıklama yapan Celal Dengiz, eğitim ve sağlık alanlarındaki atamalara müdahale ettiği ve bunun için görevden alındığının kesinlikle doğru olmadığını, yalan ve iftira olduğunu öne sürdü. Göreve başladığında Başkan Aydın'ın kendisinden 250 bin TL istediğini, bu parayı kendisine verilen IBAN'a yatırdığını söyledi. Bu paranın yönetime seçilenlerin tümünden bağış olarak alındığını düşündüğünü, ancak böyle olmadığını öğrenip paraya geri isteyince Aydın'ın kendisine "Sizi yürütmeye aldığım için o parayı aldım" yanıtını verdiğini iddia eden Dengiz, ısrarla parayı istemesinin ardından paranın hesabına yatırıldığını, paranın yatırılmasından da 3 ay sonra görevden alındığını beyan etti.. 

'SİZİ YÜRÜTMEYE ALDIĞIM İÇİN O PARAYI ALDIM'

Görevden alınmasının atamalara müdahale nedeniyle olmadığını, partiye bağış olarak ya da borç olarak verdiği parayı istemesinden kaynaklandığını söyleyen Dengiz, "Söylenenin aksine benim il başkanı ile yaşadığım problem ve görevden alınmam bugünün meselesi değil, aylar önce önceki bir konudur" diye konuştu. 

İddiaların aksine kendisinin atamalarda muhatap olmadığını vurgulayan Dengiz, "Yazılanın aksine Sağlık Müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğünün muhatabı ve sorumlusu İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın'dır. Benim bu konularda hiçbir dahlim bulunmamaktadır" diye ekledi.

İDDİALARA AYDIN’DAN GELEN AÇIKLAMA

Öte yandan, Dengiz’in şok suçlamasına ilişkin İl Başkanı Aydın, bir başka yerel gazeteye açıklamada bulundu.  Açıklamasında “Para isteme ve Dengiz’le para konusundaki diyaloğuna” değinmeyen Aydın, parti yönetimindeki değişikliğin performans değerlendirmesi sonucu gerçekleştirilen bir revize olduğunu iddia etti.

“Para alışverişi şahsım dışında başka parti mensuplarıyla yaptığı ticari ilişkidir. İl Başkanlığı veya şahsımla alakalı bir durum değil. Aynı şekilde geçen hafta il başkan yardımcılıklarında revizyon yaptık. Çünkü seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Teşkilatımız, mensuplarının en maksimum faydayı sağlayabilecekleri görevlendirmeleri her zaman yaparlar. Bizim gayemizde yer alan kişilerin hem AK Parti İl başkanlığımızın hem şehrimizdeki bütün vatandaşlarımıza en faydalı şekilde çalışmalarını temin etmektir. Bunun dışında dile getirilen hususlar belli amaçlarla gündeme getirilen iddialardır.”

BENZER İDDİALAR DAHA ÖNCE DE YAPILMIŞTI

İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Celal Dengiz’den önceki Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol’da benzer açıklamalarda bulunmuştu. Akyol, Aydın’ın Genel Merkez tarafından partinin ihtiyaçları için gönderilen 243 bin lirayı kendi ihtiyaçları için kullandığını öne sürerek, suçlamalarda bulunmuştu. Akyol parti bütçesinden, Aydın’ın ev eşyası satın alındığını iddia etmişti. Geçtiğimiz yıl gündeme gelen bu iddialardan sonra Akyol’a basına yaptığı açıklamada görevden el çektirildiği belirtilmişti. Ancak geçtiğimiz hafta İl Başkan yardımcılıklarıyla ilgili yapılan değişiklikte Akyol’un isminin yer alması, dikkat çekmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz