'Rusya İle Kriz, Anlayış İçinde Çözülebilir'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Rusya arasında Suriye sınırında uçak düşürülmesi sonrasında Rusya ili yaşanan krizin, yüz yüze, itham etmeden ve karşılıklı anlayış içiinde çözülebileceğini söyledi. Davutoğlu, Karadenize kıyısı olan ülkelerin ortak çıkarları için her konuyu konuşmaya hazır olduklarını açıkladı.

'Rusya İle Kriz, Anlayış İçinde Çözülebilir'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'dan özel uçakla gittiği Sofya Havalimanı'ndan, çalışma ziyareti yapacağı Todor Jivkov için özel olarak yapılan ve halen başbakanlık resmi konutu olarak kullanılan Boyana Dağı eteklerindeki ormanlık içindeki rezidansa geçti. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Başbakan Davutoğlu önce baş başa görüşme yaptı. Ardından bakanlarında da katılımı ile heyetler arasındaki görüşmelere geçildi. Heyetler arasındaki görüşmelerden sonra iki başbakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Seçimlerden sonra hükümetin kurulmasının ardından ilk ziyaretini KKTC yaptığını sonrasında da gelenek olduğu üzere Azerbaycan'a gittiğini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ardından da dost ve kokmşu ülke Bulgaristan'a geldiğini kaydetti.

Türkiye ile Bulgaristan arasında 5 milyar dolar olan ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini, komşu üylkede 2 milyon dolar olan yatırımın daha da arttırılması için çaba harcadıklarını kaydeden Davutoğlu, "Tarım, ulaştırma alanlarındaki ilişkilerimiz de sürecek. Hazırlanan TANAP projesi kapsamında Bulgaristan ile enerji alanında birlikte çalışacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz