Sakık: Kürtleri yok sayan hiçbir parti ve adayı desteklemeyeceğiz

DEM Parti Çeşme İlçe Örgütü tarafından düzenlenen söyleşide konuşan DEM Parti Agiri Milletvekili Sırrı Sakık, Kürtleri öteleyen, görmezden gelen hiçbir adayı ve partiyi desteklemeyeceklerini vurguladı.

Sakık: Kürtleri yok sayan hiçbir parti ve adayı desteklemeyeceğiz

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Çeşme İlçe Örgütü, DEM Parti milletvekilleri İbrahim Akın, Sırrı Sakık ve DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanların konuşmacı olarak katıldığı "Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü Çeşme bizimle mümkün" başlıklı söyleşisini Çeşme Çakabey Salonu’nda gerçekleştirdi. Panele çok sayıda yurttaş katılırken, ilçede bulunan sendika ve kurum temsilcileri de panele destek verdi. 

SAKIK: BUNDAN SONRA SİZE OY YOK

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık daha önce hiç küçük hesap yapmadıklarını belirterek, "Yüzde 1 oyları olmayan partiler CHP'den 40 vekillik aldı. Ama biz bu ülkenin demokratikleşmesi için topluma açık ilişki kuralım istedik. Biz bu kadar gizli, saklı ve kirli iş yapan insanlarla ortaklık kurmayız. Bugün bunları değerlendiriyoruz, artık dün dünde kaldı. Biz asit kuyularından, zindanlardan geliyoruz ve kar topu büyüyerek mücadele ederek ilerliyoruz. Yine tüm partilere rol model oluşturacak bir model olarak ön seçimleri yaptık. Önümüzdeki seçimlerde kimi vekil olarak görmek istiyorsanız onu siz belirleyeceksiniz. Nasıl kadınlar ‘Jin, jiyan azadi’ dedi, Ortadoğu’da yer yerinden sallandı, biz de demokrasi diyeceğiz ve tüm partilere rol model olacağız" diye konuştu.

Panel soru cevap bölümüyle son buldu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz