Salar Mahmud'dan Baydemir'e ziyaret

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Salar Mahmud Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

Salar Mahmud'dan Baydemir'e ziyaret

Daha sonra BDP’li milletvekilleriyle birlikte Ulucami’deki iftar çadırında iftar açtı.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt  Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Salar Mahmud Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

Konuğunu Diyarbakır’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Baydemir, “Evinize hoşgeldiniz” diyerek karşıladı. Baydemir, “Diyarbakır biraz da Süleymaniye’dir, Hevler’dir. Ha Mahabad, ha Qamişlı fark etmiyor. Hepimiz halkımızın hizmetkarlarıyız” diyen Baydemir Kürt kentleri arasında fark olmadığını söyledi. Tek dileğinin halkın huzurunda mahcup olmamak olduğunu ifade eden Baydemir, “Biz halkımızın karşısında başımız dik durabiliyorsak, geleceğimiz de özgür ve aydınlık olacaktır” dedi.

‘KÜRTLER İÇİN FIRSAT KAÇMASIN’

Kürtlerin çok hassas bir dönemden geçtiğini belirten Baydemir, 1920’lerden beri bir çok kez Kürtlerin elinden fırsatın kaçtığını ifade ederek Kürtlerin geleceği açısından birliğin önemine dikkat çekti.

Baydemir daha sonra Mahmud’u iftar çadırına davet etti. Baydemir; Mahmud, BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile birlikte Ulu Camii önünde kurulan iftar çadırında tavuk, pilav, çorba ve irmik helvasından oluşan iftar menüsünü yurttaşlarla birlikte paylaştı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz