Salihe Aydeniz: Kimse Kürtler üzerinden hesap yapmasın

DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz, iktidarın yanında muhalefet partilerinin de 1990’lı yılların karanlığını geri getirme arayışında olduğunu söyledi.

Salihe Aydeniz: Kimse Kürtler üzerinden hesap yapmasın

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), “Örgütlü toplumla özgür yaşama doğru” sloganıyla Şanlıurfa İl Örgütü’nün atamasını gerçekleştirdi. Baronun Hizmet Binası’ndan bulunan Tahir Elçi Kongre Salonu’nda yapılan törene, Özgür Kadın Hareketi (TJA), DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan katıldı. Kongrenin yapıldığı salona “Örgütlü toplum ile özgür yaşama doğru” yazılı pankart asıldı. 

Aydeniz, “DBP’nin örgütlülüğü kadınları katleden, topluma saldıranlara büyük bir cevaptır. Yüz yıldır süren saldıra en büyük cevap örgütlülüğünü büyütmek ve bu örgütlemede yer almaktır. Her gün siyasi operasyon yaparak örgütlüğümüzü bozmak isteyenlere karşı bu atam bir cevaptır” diye konuştu.  

‘KİMSE KÜRTLER ÜZERİNDEN HESAP YAPMASIN’

İktidarın yanında muhalefet partilerinde 1990’lı yıllardaki karanlık güçleri canlandırmak istediklerini öne süren Aydeniz, “Muhalefet sadece seçim döneminde Kürtlere dönüyor. Anadil, Kürtlerin hakları için adım atmayanlar sadece oy istemek için geliyorlar.  Kürt halkı hem muhalefeti hem iktidarı çok iyi tanıyor. Buna karşıda her zaman örgütlüğünü artırıyor.  Kürt halkı örgülü bir halk bunun için iktidar, muhalefet en çokta devlet bu gerçeği bilmeli” diye konuştu.   DBP Şanlıurfa İl Eşbaşkanlığı’na Hidayet Enmek ve Rabia Aslan atandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz