Görüş Bildir

Seçilmişler aday olamaz

Genelgede, “Seçilmişler aday olamaz, kayyumlar gidince görevlerine dönecekler”

Seçilmişler aday olamaz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tüm parti teşkilatlarına milletvekili aday adaylıkları için bir genelge gönderdi. Genelgede, seçilen ve yerine kayyum atanan seçilmişlerin aday adayı olmamaları istenerek, seçimlerden sonra görevlerine dönecekleri belirtildi.

HDP tarafından tüm parti teşkilatlarına gönderilen genelgede, son beş yılı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ortaklığı ile geçen 21 yıllık AK Parti iktidarından kurtuluşun yolunun 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde gösterecekleri örgütlenme çalışmalarının büyüklüğünden geçtiği vurgulandı ve “Erdoğan’ın gidişi ve partimizin de TBMM’de mümkün olan en büyük temsiliyet oranı ile yer alması, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının demokratikleşmesi açısından son derece önemlidir. 14 Mayıs 2023’de yapılacak seçimler öncesi aday belirleme noktasında partimiz; fizibilite çalışmaları, saha çalışmaları, kurumlardan öneriler alınması gibi çalışmalara başlamıştır. Belirlenecek tarihler arasında da aday adaylığı başvuruları alınacaktır. Her yurttaşın olduğu gibi seçilmişlerimizin de aday adaylığı başvurusu yapma hakkı bulunmaktadır” denildi.

“BELEDİYELER YENİDEN PARTİMİZİN YÖNETİMİNE GEÇECEKTİR”

Genelgede, içerisinden geçilen dönemin yerel yönetimler alanında bulunan seçilmişlere yüklediği tarihi bir misyon ve sorumluluk bulunduğu belirtilerek, “14 Mayıs seçimlerinin hemen akabinde Erdoğan iktidarının gidişini kabul ettiğimiz bir dönemde, partimizin gasp edilen belediyeleri, yeniden partimizin yönetimine geçecektir. Bizler kayyımların atandığı ilk günden bugüne değin seçilmişlerimizin halkın verdiği vekalete sahip olduklarını, görev ve sorumluluklarının devam ettiğini ifade ettik. Kayyımlar eliyle belediyelerimizin uğradığı tahribat ve yıkımlar ise malumun ilanıdır. Büyük bir tahribata uğrayan bu belediyelerimizin güçlü hızlı ve bir şekilde yaratılan tahribatlardan kurtulmasının yolu, güçlü bir yönetimin varlığından geçmektedir. Yanı sıra 2024 Mahalli İdareler Seçimini de göz önüne aldığımız zaman 10 aylık zaman zarfında yapacağımız çalışmaların etkisi bir sonraki dönem açısından partimiz için son derece önemli ve kıymetlidir” denildi.

“YERELDE SEÇİLMİŞLERİN ADAY ADAYLIĞI KABUL EDİLMEYECEKTİR”

Genelgenin sonunda, yukarıda sıralanan gerekçelerle partinin yetkili ve ilgili tüm kurulları ile yapılan tartışmalar sonucunda tüm seçilmiş belediye eşbaşkanlarının, belediye meclis üyelerinin ve il genel meclis üyelerinin milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapmamalarına karar verildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi