Seçmeniyle buluşacak!

HDP ve Yeşil Sol, ağustosta İstanbul ve Diyarbakır’da konferans düzenleyecek

Seçmeniyle buluşacak!

Seçimlerin ardından yeniden yapılanma ve örgütlenme kararı alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol), yeni dönem yol haritası için merkezi toplantılarını tamamladı. Bu kapsamda bugünden itibaren yerel örgütlerle toplantılar ve halk buluşmaları düzenlenecek. Artı Gerçek'in edindiği bilgiye göre, İstanbul ve Diyarbakır’da konferanslar düzenlenecek. Yeni yönetimin belirleneceği kongrenin ise ekim ayında yapılması bekleniyor.

MERKEZİ TOPLANTILAR YERELLERE TAŞINIYOR

Merkezi düzeydeki toplantılarını tamamlayan her iki parti tartışma sürecini yerellere taşıyor. Bu kapsamda 17-25 Haziran tarihleri arasında il ve ilçe yönetimleriyle toplantılar gerçekleştirilecek. Kurban Bayramı’ndan sonra ise bütün illerde parti örgütlerinin yanı sıra halkın ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla toplantılar düzenlenecek. Toplantıda görüş ve öneriler alınırken, gelen eleştiriler not edilecek.

AĞUSTOS AYINDA İKİ ÖNEMLİ KONFERANS DÜZENLENECEK

Toplantıların tamamlanmasının ardından ağustos ayı içinde İstanbul ve Diyarbakır’da iki önemli konferans düzenlenecek. Kongre öncesi ise bölgesel konferanslar düzenlenmesi de partinin gündeminde. Öte yandan yola Yeşil Sol Parti ile mi yoksa HDP ile mi devam edileceği veya Yeşil Sol isminin değiştirilmesi gibi seçeneklerden hangisinin tercih edileceği bu toplantıların sonucunda netleşmiş olacak.

Büyük kongrenin ekim ayında yapılması beklenirken, kongrede yeni eş genel başkanların yanı sıra Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) büyük oranda değişim yaşanacağı belirtiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler