Selahattin Demirtaş: Oyumuzu artırdığımızı düşünüyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz HDP olarak oylarımızı artırdığımızı ve artıracağımızı düşünüyoruz. Bir önceki dönemden daha güçlü bir şekilde, daha çok sayıda milletvekiliyle parlamentoda olacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Selahattin Demirtaş: Oyumuzu artırdığımızı düşünüyoruz

Kadıköy'de yayın yapan bir radyonun konuğu olan Demirtaş, yayın öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş, seçmenlerden, sandık başına gidecek kararlılık ve irade göstermelerini isteyerek, yeni bir dönemin başlaması için sorumluluk alınması gerektiğini söyledi.

Siyasetin, Türkiye'deki sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını belirten Demirtaş, "Yeni dönemde biz HDP olarak, parlamentonun çözüm merkezi olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Pazar günü görev yurttaşlarımızdadır. Mutlaka sandık başına gidip, oyunuzu kullanın. Bununla da yetinmeyin. Oylara sahip çıkmak çok önemlidir. Sandığa oy atmak kadar, o sandıktan o oyu çıkarmak ve güvenliğini sağlamak çok önemlidir. Sadece HDP'nin değil bütün partilerin oylarının korunması açısından bizler çok hassas davranacağız" şeklinde konuştu.

Demirtaş, 1 Kasım'da yeni bir iktidar alternatifinin şekillenmiş olacağını umut ettiklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Şunu artık herkes çok iyi biliyor. AKP'nin tek başına iktidar olmadığı bir Türkiye artık istikrarlı bir Türkiye'dir. Şu 6 aylık geçiş döneminde, seçim hükümeti ve ondan önce geçici hükümet döneminde yapılanlara bir baksanız, tek başına iktidar olduklarında ne yapacaklarını çok iyi anlarsınız. Bundan dolayı ülkede huzur, barış, güven ve istikrar isteyenler artık koalisyon dönemlerinin başladığını görmeli ve bundan ürkmemeli, korkmamalı. Bu, Türkiye'ye yeni bir nefes aldıracaktır. Partilerin iş birliği, hangi parti olursa olsun bir araya gelebilmeleri toplumda bir rahatlamaya yol açacaktır. Biz HDP olarak oylarımızı artırdığımızı ve artıracağımızı düşünüyoruz. Bir önceki dönemden daha güçlü bir şekilde, daha çok sayıda milletvekiliyle parlamentoda olacağımızı düşünüyoruz."

Demirtaş, şu anki verilerin, HDP'nin parlamentoda milletvekili sayısı itibarıyla üçüncü parti olacağını gösterdiğini savunarak, "Bütün koalisyon görüşmelerine ilkelerimiz çerçevesinde açık duran bir parti olarak, ülkemizi yönetme ve sorunları çözme konusunda da sorumluluk üstlenerek 1 Kasım'a gidiyor olacağız" dedi.

Seçim döneminin sancılı geçtiğini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Çok sayıda insan yaşamını kaybetti. Suruç ve Ankara saldırısı gibi bütün Türkiye'yi sarsan, hepimizi derinden yaralayan büyük katliamlar gerçekleşti. Ama buna rağmen Türkiye, bir arada ve barış içerisinde yaşama umudunu kaybetmedi. Bizler, barış için canını veren kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın hatırasına bağlılığın gereği için bile olsa mutlaka oyumuzu kullanmalıyız. Katılım oranını yükseltmek, hem sandığın iradesini güçlü bir şekilde parlamentoya yansıtmak açısından önemli hem de halkın kendi geleceğini kendi elleriyle belirleyebilme iradesi açısından önemlidir. Ülkemiz artık tek adam tarafından yönetilmiyor, yönetilmeyecek. Buna asla izin vermedik ve vermeyeceğiz. Halk yönetecek ülkeyi. Halkın da yönetime katılımının en önemli aracı ve mekanizması sandıktır. 1 Kasım, bu açıdan tarihi bir dönüm noktasıdır. Sıradan bir seçim olmaktan çıkmıştır."

Demirtaş, kullanılan her oyun, Türkiye'nin hangi yöne doğru gideceğine dair güçlü bir irade beyanı olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler