Sendikalar köşke çıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Ahmet Aktan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve DİSK Temsilcisi Kani Beko'yu kabul etti.

Sendikalar köşke çıktı

Çankaya Köşkü'ndeki basına kapalı görüşmenin ardından açıklama yapan KESK Genel Başkanı Özgen, bir hafta önce Cumhurbaşkanı Gül'e görüşme talebinde bulunduklarını, dün itibarıyla taleplerine olumlu cevap geldiğini söyledi.

Görüşmenin ana konusunun KESK olarak 25 Haziran'da Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleştirilen operasyonla karşı karşıya kaldıkları ''haksız, hukuksuz, eşitsiz sürece'' ilişkin düşüncelerini, görüşlerini ifade ettiklerini belirten Özgen, şunları kaydetti:

SENDİKALARLA GÖRÜŞTÜ

''Aynı zamanda o operasyon kapsamı çerçevesinde savcılıkta başta bana, yönetici arkadaşlarıma ve üyelerimize sorulan, sendikal eylem ve etkinliklerimizi içeren soruların bir kısmını da bir dosya çıkartmak suretiyle Sayın Cumhurbaşkanına sunduk ve bizim şahsımızda sendikal alanı, sivil toplum örgütü alanlarını itibarsızlaştırma, kriminalize etme ve sindirmeye yönelik bir süreçle karşı karşıya kaldığımızın ve bu sürecin de haksız, eşitsiz, hukuksuz bir süreç olduğunu ifade ettik.

Sayın Cumhurbaşkanımız da bu düşünce ve görüşlerimizi dinlediler ve kendilerine düşen ne varsa önümüzdeki süreçte bu çerçevede yapacaklarını ifade ettiler.''

Özgen, bir gazetecinin kıdem tazminatı fonu oluşturulması çalışmalarını hatırlatması üzerine, düzenlemenin mevcut halinin çalışanların aleyhine olduğunu öne sürerek, işverenin sorumluluğunun yok edilmek istendiğini iddia etti.

HAKSIZLIĞIN GİDERİLMESİ

Lami Özgen, ''Bu eksiz, haksız, çalışanların aleyhine düzenlemedir. Çalışanlar adına bunu kabul etmek mümkün değildir'' dedi.

Özgen, Cumhurbaşkanı Gül'ün ne tür girişimlerde bulunacağı şeklindeki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

''Girişimlerde bulunacağı hususlar daha çok kendilerinin daha sonraki süreçte kararlaştıracağı ve netleştireceği hususlar. En azından şunu ifade ettik, sendikal eylem ve etkinliklerin tamamen terörle mücadele yasası, özel yetkili mahkemeler bünyesinde ele alınması, hukuksal anlamda aynı zamanda bir sıkıntıdır, bir handikaptır. Bu çerçevede yapılabilecek daha birçok hususun olduğunu ifade ettik. Bu ve benzeri hususta eminim kendileri açısından da tekrar değerlendirmeye alınıp gerekli girişimler olabilecektir diye düşünüyorum.''

Kaynak: Diyarbakır Söz