Senin de vebalin var Kılıçdaroğlu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ey CHP, ey Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerinin semtine hiç uğradın mı? Terör mağduru anneleri hiç ziyaret ettin mi? Neler oluyor haberin var mı? Orada neler oluyor, haberin var mı? Onurlu bir duruş sergileyerek terör örgütünü kınamak yerine hep devleti suçlayan bu kirli zihniyetin, her masumun katlinde vebali bulunuyor. Senin de vebalin var” dedi.

Senin de vebalin var Kılıçdaroğlu!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı. "128 milyar dolar" tartışması için, "Buharlaşan ve istismar edilen bir para söz konusu değildir" diyen Erdoğan, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin eksiye düşmediğini, 95 milyar dolar döviz rezervi olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

AİLEMİZE SALDIRI BOYUTUNA GELİNCE

Son zamanlarda CHP ve şürekâsının Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak’ı ve onun nezdinde tüm ailemle birlikte şahsımı hedef alan bir kampanya yürütüyor. Ülkenin ve milletin hayrına en küçük bir sözlerine ve duruşlarına şahit olmadığımız CHP yöneticilerin hezeyanlarınla uğraşmayı zul adlettiğimiz için önce bu kampanyayı görmezden geldik. Ancak bu iş artık siyaset boyutunu aşıp bir insan olarak sahip olduğumuz temel haklara ve özgürlüklere özellikle de ailemize saldırı boyutuna da gelince ağızlarının payını vermeye üzerimize vacip oldu. İzmir’in en büyük talihsizliği CHP’nin başındaki zatın bu şehrin milletvekili sıfatıyla Meclis’te yer almasıdır.

ADAM ZANNETTİM

Geçen hafta iki bakanımız grup toplantısının hemen öncesinde kendisine gittiler. Gitsinler bu katliamla ilgili kendilerini bilgilendirsinler istedik. Gençler, tabii bakanlarım bana bunu söyleyince ben de bu CHP'nin başındakini adam zannettim. Haberimiz yok diyor ya asıl kaynağından bizzat gitsin anlatsınlar istedim. Gittiler belgeleriyle hangi soruyu sorarlarsa sorsunlar cevaplayın dedim. İkili görüşmelerden sonra bu yapıldığı halde daha sonra Meclis'te maalesef tamamıyla sınır aşan bir yapıyla bu iki arkadaşıma edep dışı her şeyi yaptılar. İşte onun için biz diyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin başında siyasetin kendi mecrasında oraya gelen bir genel başkan olarak değil bir proje olarak bulunmaktadır.

EN BÜYÜK TALİHSİZLİĞİ

Berat Beyin önce enerjide ardından ekonomide ifa ettiği görevlerdeki en büyük talihsizliği damat sıfatının bu alanlardaki birikimi, gayreti ve başarısının önüne geçirilmiş olmasıdır. Eğer herhangi bir siyasetçi olarak bu işleri yapmış olsaydı kendisiyle ilgili değerlendirmeler daha objektif yapılabilirdi diye düşünüyorum. Türkiye'nin son dönemde enerji alanında yaptığı atılımların temelinde Berat Beyin bakanlığı döneminde geliştirdiği strateji, ve yaptığı hazırlıklar bulunuyor.

BAŞARDIĞI İÇİN KUDURUYORLAR

Bunun adı finansı yönetmektir. Bunu başardığı için kuduruyorlar. Bunu başardığı için çıldırıyorlar. Türkiye ekonomisini bundan önce bu gemileri kiralamayla almaya kalkasın veya daha önce biz araştırma görevi verdik. Gelecekler bulurlarsa bulduklarının da yarısını bize vereceklerdi. Ama şimdi baktık ki çok çok ucuza bu gemileri alabiliyoruz, bu gemileri aldık. Beş gemimiz var altıncı da geliyor.

AİLELERİ ZİYARET ETTİN Mİ.

PKK terör örgütünün ahlaksız ve vicdansız yüzünü en iyi onlar bilir. Dünyanın hiçbir yerinde terörü, terör örgütlerini savunan, onların siyasi uzantılarını destekleyen aydınlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler göremezsiniz. Ancak ülkemizde maalesef böyle kirli bir zihniyet hep olagelmiştir, bugün de vardır. Terör örgütü yaklaşık 40 yıldır anne karnındaki çocuktan kundaktaki bebeğe, okula giden öğrenciden evladının üzerine kapanan annelere, ninelere, aksakallı ihtiyarlara kadar herkesi katlediyor. Şimdi buradan sesleniyorum; Ey CHP, ey Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerinin semtine hiç uğradın mı? Diyarbakır'daki o terör mağduru anneleri hiç ziyaret ettin mi? Orada neler oluyor, haberin var mı? Onurlu bir duruş sergileyerek terör örgütünü kınamak yerine hep devleti suçlayan bu kirli zihniyetin, her masumun katlinde vebali bulunuyor. Senin de vebalin var."

Kaynak: Diyarbakır Söz