Siirt, Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

Siirt'te sivil toplum kuruluşları kenti ziyaret edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere rapor hazırladı.

Siirt, Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelen bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisinin, Başbakan Erdoğan'a verilmek üzere kentin sorunlarına ilişkin rapor hazırladığı bildirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Nedim Kuzu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bütün sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ortak olarak buluştuğu noktanın huzur ve barışın gelmesi olduğunu söyledi.

''Huzur ve barışın olmadığı yerde yatırım da olmaz'' diyen Kuzu, şöyle konuştu:

''Bölgemizin en acil ve hayati konusunun öncelikle akan kanın durması ve ilimize bölgemize ve ülkemize huzur ve barışın gelmesidir. Bu nedenle öncelikle Sayın Başbakanımızın başlattığı barış sürecinin arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. İlimizde faaliyet gösteren meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını davet ederek, kentimizle ilgili kısa öz bir rapor hazırlamayı amaçladık. Bütün katılımcı kuruşların ortak görüşünü içeren en önemli sorunları özet olarak dile getiren bir raporu hazırlayarak Sayın Başbakanımıza ve diğer bakanlarımıza sunacağız''

Toplantıya, Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Kemal Bilim, İş Adamları Derneği Başkanı Faruk Pamukçu, Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mansur Özkılıç ve STSO Başkan vekili Özgür Çalapkulu da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler