Silah dağıtıldı iddiasına inceleme

AK Parti İstanbul Gençlik Kollarının "silah dağıttığı" iddialarına ilişkin paylaşıma suç duyurusu...

Silah dağıtıldı iddiasına inceleme

İSTANBUL - AK Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı, sosyal medyada yer alan ve AK Parti il Gençlik Kolları Başkanlığının silah dağıttığı iddialarını içeren paylaşımlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Muhammed Cem Çekerek, partililer ve avukatları, bazı sosyal medya hesaplarından, partililere silah dağıtıldığı iddialarını içeren paylaşımlar yapılması üzerine Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Çekerek, Türkiye'nin tarihi bir seçime gittiğini anlatarak, seçimlere giden partilerin birbirlerinin düşmanı değil, rakibi olduğunu söyledi.

Çekerek, rakip olmanın da bir ahlakı olması gerektiğini belirterek, "Çünkü insan ahlaka dair bir şeydir. Ne yazık ki her geçen gün bir iftirayla karşı karşıyayız. Gece yattığımızda sabah uyandığımızda bin bir türlü iftirayla yüzleşiyoruz. Türkiye muhalefet lideri ve Cumhurbaşkanı adayı, makamının ağırlığını koruyamayıp sabah akşam tehdit ve iftira atan bir duruma kendisini düşürünce, paralı trolleri ve ideolojik saplantılı kalemlerinin bizlere attığı iftiraya şaşırmıyoruz artık." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan paylaşılan tweetlere işaret eden Çekerek, şunları kaydetti:

"Böyle rezil, çapsız, ahlaksız bir iftira olur mu? Biz bu iftiraları en son haşhaşlanmış haşhaşilerde görmüştük. Onların uzantılarının da yine sosyal medyada bu çalışmaya devam ettiğini biz gözlemliyoruz. Allah aşkına ülkenin geleceği olan bu gençlerimize bu iftiraları atmak yazık değil mi? Biz 'AK gençler' olarak her zaman eli kalem tutan, alnı ak, yüzü ak gençler olarak yolumuza devam ediyoruz. Sadece İstanbul teşkilatı olarak değil tüm AK Parti Gençlik Kolları olarak alnı ak, yüzü ak, eli kalem tutan, derdi kitap olan, okumak olan, üniversite olan, yarınları olan, hedefleri olan gençler olarak yol yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz. Bizim mücadelemizde silahımız varsa bu bizim azmimizdir. Recep Tayyip Erdoğan’a olan saygımız, sevgimiz ve bağlılığımız ona olan aşkımızdır."

- "Seçimler gelip geçer, bizim kardeşliğimiz baki kalır"      

Çekerek, sosyal medyadaki söz konusu iddiaların "deli saçması" olduğunu ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirerek, "Bu iftiraları atan ve atılmasına zemin hazırlayan başta muhalefet liderlerine ve trollerine sesleniyoruz; Yapmayın. Seçimler gelip geçer, bizim kardeşliğimiz, dostluğumuz baki kalır. Biz bir vatanın evlatlarıyız. Seçimler rakip olarak yarıştığımız, düşman olarak yarışmadığımız yerler. Lütfen bu gençliğin üzerine bu tarz iftiralarla yüklenmeyin, yüklenilmesine de alan açmayın, etmeyin, bu gençliğin önünü tıkamaktan vazgeçin." diye konuştu.

"Bizim gibi AK yüreklere, AK gençlere bu iftiraları atmayın." diyen Çekerek, "Bizim gecemiz gündüzümüz şu anda birbirine girmiş ve seçime son süratle hazırlanırken, bu kadar fedakarlıklar yapılırken, bu kadar gecelerce uykusuz kalınırken, bu iftiralar gerçekten hem şahsımı hem de teşkilatımızı çok üzdü. Ancak gelin görün ki seçimi kaybedeceğini anlayanlar şimdiden kara propagandalara ve iftiralara başladılar." dedi.

Çekerek, hayatlarında eline silah almayan arkadaşlarına yapılan bu iftiraları cevapsız bırakmayarak hukuki süreci başlattıklarını dile getirerek, bu süreci de sonuna kadar takip edip faillerin cezalandırılması için çalışacaklarını söyledi.

Yaptıkları incelemede bunun sosyal medyada örgütlü bir çalışma olduğunu tespit ettiklerini anlatan Çekerek, "O yüzden 7-8 civarı farklı kişi var ama artıyor. YouTube hesapları da buraya referans gösterilerek yayınlar yapılıyor. Tamamını listeledi bizim medya komisyonumuz. Bu teşkilata iftira atma cesaretini, cüretini gösteren, dil uzatma cesaretini gösteren kim varsa PKK'lı FETÖ'cü veya kimin maşası olduğu belli olmayan herkes hakkında teşkilatımızın hakkını hukuki yollardan savunacağız." şeklinde konuştu.

- Suç duyurusu dilekçesinden

Basın açıklamasının ardından Çekerek ve beraberindekiler, hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavacılığına sundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, sosyal medyada Yavuz Ö, isimli kullanıcı tarafından paylaşılan tweet ile AK Parti Gençlik Kollarına üye gençlerin hedef gösterildiği anlatıldı.

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek ile 4 kişinin müşteki bir kişinin de mağdur olarak yer aldığı dilekçede, bu kişilerin 400 bin üyesi bulunan AK Parti İstanbul Gençlik Kollarının idari kadrosunu temsil ettiği anlatıldı.

Dilekçede, söz konusu tweete atan Yavuz Ö. ve bunu paylaşarak yanlış bilginin yayılmasına aracılık eden şüpheliler hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "suç uydurma", "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlarından kamu davası açılması ve cezalandırılmaları talep edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz