Silahlar bırakılsın; anayasa yapılsın

Gazetecilerle buluşan GÜNSİAD yönetiminden yeni bir çözüm için çağrı yaptı.

Silahlar bırakılsın; anayasa yapılsın

Bedirhanoğlu, Kürt sorununun çözümü için çağrı: “Silahlar bırakılsın, yeni bir sivil anayasa yapılsın” dedi.


GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, düzenlediği kahvaltılı basın buluşmasında, Kürt sorunun çözümüne ilişkin çağrıda bulundu. 
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen toplantıda Bedirhanoğlu, yerel seçimlere, Kürt sorununun çözümüne ve silahların susturulmasına ilişkin bir dizi açıklamalar yaptı.

SİYASETİN SERT DİLİNE ELEŞTİRİ


Seçimler öncesi adaylardan yine siyasilerden sert dil ve üsluptan kaçınmalarını isteyen Bedirhanoğlu “Seçimlerin demokratik bir kültür içinde geçmesini istiyoruz. Sandıktan çıkan sonuca saygı gösterilmeli” dedi.
Bedirhanoğlu, yeni bir çözüm süreci için PKK’ye “silahlı eylemleri sonlandırma ve ülke sınırları dışına çekilme” Erdoğan’a da “askeri dönemin anayasasını değiştirme” çağrısı yaptı.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN CANLANMASI

Çözüm sürecinin yeninden canlandırılması gerektiğini vurgulayan GÜNSİAD Başkanı Bedirhanoğlu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce dile getirdiği ‘sivil anayasa’ açıklamasına atıfta bulunarak, “Askeri dönemin anayasası değiştirilmeli. Tüm partileri hatta toplum çeşitli kesimlerini temsil eden STK’ların düşünceleri alınarak, toplumu kucaklayan bir sivil anayasa hazırlanmalıdır” dedi.


SİLAHLAR BIRAKILACAK, ANAYASA YAPILACAK


Bedirhanoğlu şunları söyledi: “7 Haziran’da seçimler büyük bir projenin bitmesine vesile oldu. Çözüm süreci akamete uğradı. Cumhuriyet tarihinin atılmış en önemli adımıydı. Toplumda sorunun çözümü için büyük bir umut oldu. İki tarafın süreci iyi yönetememesi süreci bitirdi. Demokratik yol ve yöntem dışında Kürtlere fayda getiren bir şey yok. Şiddete karşıyız, hak arama metodu değil. Örgütün Türkiye karşı silahları bırakması, demokratik siyasetin önünü açılması noktasında büyük bir ivme kazandıracak. Demokratik siyasetin önünün açılması için şiddetin devre dışı bırakılması lazım.”

Haber: Yılmaz BEKLEYEN

Kaynak: Diyarbakır Söz