Sıra meclis üyesi adaylarında

AK Parti Diyarbakır’da Meclis Üyesi adayları belirlemek, için nabız yokluyor.

Sıra meclis üyesi adaylarında

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren AK Parti'de, belediye başkan adaylarının ardından sıra meclis üyeliklerine ilişkin adayları belirlemeye geldi. Parti yönetimi, il teşkilatlarından adaylara ilişkin liste hazırlamasını istedi. Listeye son şeklini vermek için kurulan 'onaylama komisyonları' çalışmalarına dün start verdi. 18 farklı komisyonun her birine genel başkan yardımcıları başkanlık edecek.


BELEDİYE MECLİS ÜYESİ

Çalışmalarına başlayan onaylama komisyonları, illerden gelen listeleri tek tek inceleyecek, listedeki isimlerin kriterlere uygun olup olmadığına bakılacak. Liste hazırlanırken, kadın ve genç adayların yer almasına dikkat edilecek. Adayların, şehrin demografik yapısına uygun olmasına özen gösterilecek.


ZEYBEKÇİ DİYARBAKIR’DA


Diyarbakır’da Belediye Meclis üyelerinin belirlenmesi için AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından Nihat Zeybekçi, dün Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır Milletvekili M. Galip Ensarioğlu ile İl Başkanı Raşit Ocak tarafından karşılanan Zeybekçi, iki gün süreyle Diyarbakır’da nabız yoklayacak.


İl, ilçe, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarının yansıra, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile kanaat önderlerinin de görüşüne başvuracağı öğrenilen Zeybekçi, özellikle Büyükşehir Belediye Meclis Üye adayları üzerinde, yoğunlaştığı bildirildi.

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz