Sırrı Sakık'tan Erdoğan'a 'AB' reçetesi: Siz adım atın, kapı açılsın

Yeşil Sol Parti Ağrı milletvekili Sırrı Sakık, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye'nin AB üyeliği şartı koşmasını değerlendirdi: İnsan hakları ve bağımsız hukuk için adım atın, Avrupa Birliği kapıları açılsın.

Sırrı Sakık'tan Erdoğan'a 'AB' reçetesi: Siz adım atın, kapı açılsın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine onay verilmesini Türkiye'nin olası Avrupa Birliği (AB) üyeliği ile ilişkilendirmesine Yeşil Sol Parti Ağrı milletvekili Sırrı Sakık'tan tepki geldi. Sakık, Türkiye'nin AB üyeliği için hukukun üstünlüğü ve demokrasi kriterlerini yerine getirmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını uygulaması gerektiğine dikkat çekti.

Sosyal medya hesabında Erdoğan'ın NATO zirvesi öncesinde sarf ettiği "50 yılı aşkın zamandır AB kapısında bekletilen Türkiye var. Türkiye'yi bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum. Türkiye'nin AB'de önünü açın. Finlandiya'nın önünü nasıl açtıysak İsveç'in de önünü açalım" sözlerini alıntılayan Sakık, şu ifadeleri kullandı: "AHİM kararlarını uygulayın, AB kriterlerini yerine getirin, insan hakları ve bağımsız hukuk için adım atın Avrupa Birliği kapıları açılsın. Açılsın ki daha demokratik bir gelecek inşaa edilsin."

Kaynak: Diyarbakır Söz