Sırrı Süreyya Önder hakkında 2 yıla kadar hapis istendi

HDP eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in “bu topraklar sizden çok daha zalimleri gördü” ve “Mahkeme Kadıya Mülk Değildir” sözleri suç sayıldı. Savcı 2 yıla kadar ceza istedi.

Sırrı Süreyya Önder hakkında 2 yıla kadar hapis istendi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillilerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından, 4 Kasım 2016 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alınan HDP eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, o sırada verdiği ifadede kullandığı, “Geçmişi şaibelerle dolu Erdoğan’ın” sözleri yargılama konusu olmuş, bu ifadeler nedeni ile Önder’e “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlaması ile 10 ay hapis cezası verilmişti.  

AYNI KONUŞMADAN İKİNCİ DAVA
Önder’in aynı ifadelerden dolayı hakkında  “Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Yargı Organlarını Alenen Aşağılama” suçundan da dava açılmıştı. Bu davanın dördüncü duruşması Diyarbakır 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Önder’in avukatı Serdar Çelebi katıldı. 

SAVCI ÖNDER HAKKINDA CEZA İSTEDİ
Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında Önder’e, “Türkiye Cumhuriyeti devletini, hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.  Bunun üzerine Önder’in avukatı Serdar Çelebi, savcının mütalaasına karşı beyanda bulunmak için süre istedi. Süre talebini kabul eden mahkeme duruşmayı 21 Eylül'e erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz